Augusztus 23-án tovább bővül a Star Wars univerzuma, az első két résszel bemutatkozik a Disney+ streamingplatformon a Ahsoka című sorozat. A Jon Favreau és Dave Filoni nevével fémjelzett produkció első évadát nyolcrészesre tervezik.

Ahsoka Fan Event In Hollywood CA
LOS ANGELES, CALIFORNIA - AUGUST 17: Guests in costumes attend the Ahsoka fan event at El Capitan Theatre in Hollywood, California on August 17, 2023. (Photo by Alberto E. Rodriguez/Getty Images for Disney)
Fotó: Alberto E. Rodriguez / GettyImages

A Disney és a Lucasfilm házassága óta több filmmel, tévé- és animációs sorozattal is bővült a Star Wars-univerzum, a mostani széria már az ötödik élő szereplős sorozat a sorban. A Mandalorian és az Andor nagy siker volt, a Boba Fett könyve és az Obi-Wan Kenobi már kissé megosztóbb volt a rajongók körében.

A főszereplő, Ahsoka Tano karaktere nem lesz ismeretlen a képernyőn. Már a Disney-korszak előtt is felbukkant több animációs sorozatban, akkor még fiatal padawanként ismerhették meg a Star Wars-rajongók. Az azóta jedi mesterré vált hölgy, a fenti sorozatok közül a Mandalóriban és a Boba Fett könyvében is vendégszerepelt már. Mindkétszer az a Rosario Dawson formálta meg a karaktert, aki most is alakítani fogja a címszereplőt.

Három új Star Wars-filmre készülhetnek a rajongók

A Disney 2015-ben indította el saját Star Wars-filmjeit. Most további három önálló film kerül nemsokára a mozikba.

Az első két rész már most megtekinthető a streamingplatformon, eredeti és magyar szinkronnal egyaránt. Az első évad október harmadikán zárul majd.