Extra

Most lesz csak fontos: ezek az időjárás-alkalmazások segítenek

Nyaraláshoz, de akár egy kiruccanáshoz is fontos, milyen lesz az idő, és most, hogy a nyár a végét járja, még hasznosabbak lehetnek azok az időjárás-alkalmazások, amelyekről az Origo állított össze egy listát.

Kedden még megdőlt a hajnali melegrekord Budapesten, de már a héten változékonnyá válik az idő, bár a meleg még marad. A következő hetekben egyre fontosabbá válik, akár egy többnapos pihenéshez, akár egy hétvégi kiruccanáshoz, hogy döntéseinkhez előre lássuk az időjárást. Ebben számos telefonos alkalmazás lehet a segítségünkre, ezeket szedte össze az Origo és a Világgazdaság.

Rainy,Day,Concept.,Hand,Holding,Smartphone,With,Weather,Information,Show
Fotó: Shutterstock

Népszerűségben az időjárás-alkalmazások a legtöbb hírportált is lekörözik. A listánkon szereplő alkalmazások az Android és az iPhone telefonokon egyaránt elérhetők. 

AccuWeather

Ez az egyik legismertebb és legnépszerűbb alkalmazás, globálisan nyújt széles merítésű adatokat, részletes óránkénti és napi előrejelzésekkel, az extrém időjárási jelenségekre, viharokra való figyelmeztetésekkel.

Időkép

Itthon az egyik leggyakrabban használt app, részletes adatokkal olyan témákban, mint a hőmérséklet, a csapadék, a szélsebesség, rövid és hosszú távú, egyes településekre is lebontható előrejelzésekkel. 

Köpönyeg

Szintén népszerű a Köpönyeg előrejelzéseivel, híreivel, térképeivel és észleléseivel.

OMSZ Meteora

Ez az Országos Meteorológia Szolgálat hivatalos alkalmazása, időjárási információkkal, figyelmeztetésekkel, előrejelzésekkel, radarképekkel és viharjelentésekkel. 

The Weather Channel

Itt a következő órákra, illetve napokra-hetekre is olvashatunk előrejelzéseket, és az alkalmazásnak olyan funkciói is vannak, mint a radar, a hőtérképek és a videók a friss fejleményekről. Személyre szabott értesítéseket is küld, ha szeretnénk. 

Weather Underground

Ez egy kiterjedt nemzetközi hálózat, amelyen előrejelzéseket is láthatunk, a felhasználók pedig valós idejű helyi információkat osztanak meg rajta. 

Windy

Ez az alkalmazás a szabadtéri tevékenységeket tervezőknek ajánlható. Például a vízi sportok szerelmeseinek részletes szél- és időjárási térképeket kínál.

Yr.no

Ez egy norvég alkalmazás, de akár a saját településünkre is találunk rajta órára lebontott rövid és hosszabb távú időjárás-előrejelzéseket.

 

 

 

 

figyelmeztetés koponyeg.hu hőmérséklet időjárás
Kapcsolódó cikkek