Elindult egy drága sneakereket elemző Instagram-oldal, melynek egyik első bejegyzése Szoboszlai Dominik, a Liverpool középpályásának egyik cipőjét elemezte. Az oldal a szerda esti Ligakupa-mérkőzésre is utalt, ahol nem sokkal beállása után hatalmas gólt lőtt a válogatott csapatkapitánya.

776031757
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai (C) shoots and scores his team second goal during the English League Cup third round football match between Liverpool and Leicester City at Anfield in Liverpool, north west England on September 27, 2023. (Photo by PETER POWELL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Klasszis formában a válogatott játékos.
Fotó: PETER POWELL / AFP

Az oldal szerint Szoboszlai egy több mint kétmillió forintot érő Nike x Louis Vuitton sneakerben érkezett meg a legutóbbi Liverpool-meccsre. A fiatal magyar játékos nemcsak a pályán hozza a bombaformát, stílusában is gyakran fel lehet fedezni extra elemeket: legyen szó az outfitjeiben megjelenő luxusruhadarabokról, exkluzív karórákról vagy éppen limitált cipőkről. A követői számára már feltűnhetett, hogy mostanában egy Louis Vuitton x Nike Air Force 1 Low modellben érkezik általában a mérkőzésekre, abból is a zöld-fehér színállásban.

A 2021-ben elhunyt Virgil Abloh által tervezett cipőből nagyon kevés darab készült, nehezen lehetett hozzájutni (2022 nyarán jelent meg) és az alapára is meglehetősen magas volt – ennek is köszönhetően a másodpiacon még húzósabb összegekért mozognak az eladó darabok. Mivel a cipőknél méretenként eltérő lehet a resell ár, viszont tudják, hogy Dominik lába 42-es, így az adatokat ennek megfelelően jelenítették meg (a piaci árakat a StockX azonnali vásárlás funkciója alapján határozta meg az oldal).

Sneaker resell, a milliárdos üzletág

Második esélyt, ezzel együtt sokszor magasabb árat is jelent mindazok számára a resell piac, akik nem jutottak hozzá egy-egy új limitált szériás sneakerhez (sportcipő, beleértve a tornacipőket is). A kereslet sokszor meghaladja a kínálatot, ez pedig árfelhajtó tényező. A beszerzésre több platform is kínálkozik.

Frissítés: Az oldal megtudta, hogy Szoboszlai lábmérete 41-es, így a 5200 USD, azaz 1 900 000 HUF körül alakul – kicsivel tehát olcsóbb, mint az egyel nagyobb méret.

  • Listaár: 2750 USD, azaz kb. 1 020 000 HUF
  • Piaci ár: 6200 USD, azaz kb. 2 300 000 HUF