A Premier League után az angol ligakupában is gólt szerzett a Liverpool magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik, és a találat kulcsszerepet játszott abban, hogy a csapat a negyedik fordulóba jutott.

Szoboszlai Dominik
Fotó: AFP

Jürgen Kopp edző a Leicester ellen hazai pályán vívott találkozón pihentette Szoboszlait, aki a bajnokságban megerősítette a már érkezése előtt a nevéhez kapcsolódott sztár státuszt, sőt augusztusban a szurkolók a hónap játékosának választották.  

A másodosztályba kiesett volt bajnok Leicester már a 3. percben vezetést szerzett a mérkőzésen Kasey McAteer révén, az első félidőben a hazai csapat hiába rohamozott, ám a 48. percben Cody Gakpo góljával a Liverpool egyenlített, és a vörös mezesek innentől már a győzelemért hajtottak.

A vezető gólt Szoboszlai Dominik szerezte meg, aki a 65. percben érkezett a pályára az első gólhoz asszisztot Ryan Gravenberch helyett. Öt percre rá már a magyar válogatott csapatkapitányának a bal felső sarokba küldött hatalmas bombagólját ünnepelte a hazai közönség.

Ezzel a Liverpool fordított a csereként beállt játékos góljával, ami csak azért nem lett a győztes találat, mert a 89. percben Diogo Jota újra a leicesteri kapuba juttatta a labdát. A találkozón Szoboszlai Dominik csaknem duplázott, a 84. percben egy újabb nagy lövése alig szállt a kapu fölé.

Szoboszlai már eddig is közönségkedvenc volt. A West Ham United elleni győztes találkozón a szurkolók külön molinót lengettek magyar színekkel, amelyen Szoboszlai neve mellett a Székesfehérvár és a Hungary felirat is szerepelt.

Egy elképesztő sprint: Szoboszlai Dominik máris bekerült a Premier League történelemkönyvébe

Az angol bajnokság történetében eddig csak Kyle Walker tudott gyorsabban futni a magyar válogatott csapatkapitányánál.