A hamburgi repülőtér működését felfüggesztették, miután egy teheráni repülőgép fedélzetén bombát helyeztek el egy levélben érkezett fenyegetés szerint. Ezt október 9-én, hétfőn jelentették be a repülőtér X (korábban Twitter) közösségi oldalán.

Threat of attack at Hamburg airport
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

„A szövetségi rendőrség intézkedései miatt rövid ideig nem lehetséges a fel- és leszállás. Lehetséges a járatok késése” – áll a bejegyzésben.

Az NDR tévécsatorna közölte, hogy a teheráni gépet a cikk megjelenése idején a rendfenntartók kutatják át. A 198 utas és a személyzet 16 tagja elhagyta a fedélzetet. A média által idézett repülőtéri adatokból kiderül, helyi idő szerint 12.40 óta nem történt felszállás vagy leszállás. Budapesti idő szerint 14.30-kor újraindultak a járatok a repülőtéren.

Korábban arról számoltunk be, hogy a tel-avivi David Ben-Gurion repülőtéren a járatok mintegy fele késett vagy törölték a palesztin–izraeli konfliktus eszkalációja miatt. Hétfőn pedig a konfliktus nyomán több nemzetközi légitársaság is felfüggesztette a Tel-Avivba induló járatait. Izrael budapesti nagykövetsége minden Izraelbe tartó embert arra szólított fel, hogy próbáljon alternatív járatokat találni a töröltek helyett.