Olcsóbban jöhetnek házhoz az ételek a fővárosban, a Foodora ugyanis átlagosan 16 százalékkal csökkentette a kiszállítás díjait november 1-jétől. A árcsökkenés Budapesten lép életbe, de vidéken is terveznek módosításokat.

Csökkentette a házhozszállítási díjakat a Foodora.
Fotó: Max Threlfall

A legalacsonyabb kiszállítási díj az eddigi 599 forintról 399 forintra mérséklődik. 

A díjcsökkenés a Foodora mintegy 2500 éttermi partnerét érinti a fővárosban.

Látva az elmúlt időszak megnövekedett terheit, mindent megteszünk, hogy szolgáltatásunk eredeti céljához híven a lehető legtöbb embernek segítsünk azáltal, hogy anyagilag is elérhetővé tesszük az étel- és élelmiszerrendelést, ezzel időt és energiát spórolva az élet fontos dolgaira. Reméljük, hogy a lépéssel sikerül fokozni éttermi partnereink érdeklődését, ezáltal kompenzálva a miatt kiesett forgalom egy részét

– mondta Szauter Zsolt marketingvezető.

A kiszállítási díj mértéke a kiválasztott étteremtől való távolságtól függ – minél messzebbről rendel valaki az appon, annál magasabb a kiszállítás díja. Jelenleg Budapesten a rendelések túlnyomó többsége az éttermek és üzletek 3 kilométeres környezetéből érkezik, így ezeken a távokon lesz érezhető arányaiban a legmarkánsabb különbség. Ezáltal a lehető legtöbb felhasználónak kínálnak csökkentést.

Budapesten belül a legtöbbet rendelő kerületek toplistáját a XI., a XIII. és a XIV. kerület vezeti, de előkelő helyen áll a III. és a IX. kerület is.

Szauter Zsolt hozzátette: 

a kiszállítási díjakat a fővároson kívül is tervezik csökkenteni, ez legkorábban 2024-ben valósulhat meg.