Nyomozást indított a rendőrség a Nemzeti Színháznál történt balesettel összefüggésben – tudta meg a Magyar Nemzet.

Fotó: Róka László / MTI

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával, a sajtóban megjelent hírek alapján – a körülmények tisztázása érdekében – hivatalból nyomozást rendelt el a Nemzeti Színháznál történt baleset ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) – közölte a lap megkeresésére a BRFK. Hozzátették: 

az eljárás feladata annak tisztázása, hogy a történtekért terhel-e valakit büntetőjogi felelősség.  

Az ügyben a lap információi szerint egyébként Tényi István miatt is feljelentést tett. 

A Világgazdaság is megírta, hogy pénteken végtagsérülésekkel szállították a mentők kórházba Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót. A két színészt meg kellett műteni, állapotuk súlyos, de stabil és nem életveszélyes
A Nemzeti Színházban történt balesetet megelőzően

Horváth Lajos Ottó kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen tartotta, amikor a színész állítólag váratlanul megszédült, és mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak. 

Hétfőn a Nemzeti Színház közölte, hogy Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti baleset miatt – elismerve vezérigazgatói felelősségét – lemondott a posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert, a minisztérium azonban közölte, hogy egyelőre nem fogadja el az igazgató lemondását. Vidnyánszky lemondása után sorra érkeztek a főigazgatót támogató megnyilatkozások.