Extra

Friss hír érkezett a Nemzeti Színházban súlyosan megsérült színészekről

Kiderült, mi történt a Nemzeti Színház előadásán. Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót a baleset napján sikerült megműteni.

Végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, akiket még aznap megműtöttek. A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát – olvasható az egyetem közleményében. 

20231016 Budapest
Az Aranyhajú hármasok című darab olvasópróbája
fotó: Teknős Miklós (TEK)
Magyar Nemzet
képen: Horváth Lajos Ottó
Fotó: Teknős Miklós

A Nemzeti Színház hétfőn közleményt adott ki, amelyben megerősítették a baleset tényét, illetve közölték, hogy a rövid időn belül kiérkezett mentők a két művészt a helyszínen szakszerű ellátásban részesítették, majd kórházba szállították.

A Bors azt írta, hogy a balesete megelőzően 

a színész tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen. Horváth Lajos Ottó állítólag váratlanul megszédült, emiatt mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak. 

A cikk szerint 

a két színészt meg kellett műteni, állapotuk súlyos, de stabil és nem életveszélyes. 

„A baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van. A két kiváló színművészünknek, kollégánknak mielőbbi gyógyulást kívánunk, és várjuk vissza őket a színházba. A repertoárban elkerülhetetlenül bekövetkező változásokról folyamatosan tájékoztatjuk kedves nézőinket” – közölte a Nemzeti Színház. 

 

Horváth Lajos Ottó Szász Júlia Nemzeti Színház baleset
Kapcsolódó cikkek