Extra

Budapest az egyik legstresszesebb város a világon

Egy brit kutatás a leginkább és a legkevésbé stresszes városokat vizsgálta.

Egy brit kutatás szerint a nem hazájukban élő briteknek a legstresszesebb város Budapest. William Russell kutatása a leginkább és a legkevésbé stresszes városokat vizsgálta.

A magyar főváros a 10-es skálán 5,77-os stresszértéket ért el. A felmérés szerint a második lett Róma, a dobogós harmadik helyet Athén kapta, Brüsszel és Varsó is a bekerült a legstresszesebb európai városok közé.

A legstresszesebb angol nyelvű város pedig New York lett. 

20231109 Budapest Városi forgalom Dugó Árpád-hídFotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
Fotó: Vémi Zoltán / VG

A GB News cikke szerint a kutatás azt is feltárta, hogy a britek mely városokat preferálják leginkább: ebben a kategóriában Bécs lett a legnyugodtabb város. A stresszpontszám mindössze 2,67 a 10-ből, és a megfizethetőséget tekintve is jó minősítést kapott. A város átlagos bérleti díja havi 841 font (körülbelül 370 ezer forint) körül van, ami nagymértékben változik aszerint, hogy a város melyik részén van az ingatlan. 

Ausztria fővárosa, Bécs a birodalmi hagyományok, a zene és a megnyerő báj keverékét kínálja

– állítja a Visit Austria.

A világ legkevésbé stresszes helyeinek listáján előkelő helyen szerepel még München, Koppenhága, Madrid és Dubaj. 

A legolcsóbb hely a kivándorlók számára a spanyolországi Toledóban található Alcaudete de la Jara település, ahol ingatlanokat négyzetméterenként 281 euróért (több mint 107 ezer forint) már lehet találni.

Az Egyesült Királyságba költözni vágyók számára a skóciai Edinburgh volt a legnyugodtabb. Ezt követte Birmingham és London, bár a brit fővárosban volt a legmagasabb a megélhetési költség, körülbelül 1085 font (több mint 476 ezer forint). 

 

legstresszesebb város Budapest Bécs
Kapcsolódó cikkek