BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
 EDO DENOVA

Elfüstölt koncert – Edo Denova helyett a tűzoltók érkeztek

Kidurrant a lámpa, majdnem leégett Pécs egyik neves szórakozóhelye a hét végén. A Világgazdaság utánajárt, és megtudta, hogy a neves elektronikus zenész, Edo Denova fellépését kellett lemondani és más időpontra áthelyezni.

Örömzene helyett tűzoltóautó szirénája verte fel szombat eset a pécsi Rákóczi út környékét, ahol a híres Pécsi Est nevű zenés szórakozóhely is található. A kora esti órákban jutott el a hír a baranyai Bama hírportálhoz, egy olvasójuk jelezte, hogy füst gomolyog az épületből, és rendőrautó, majd tűzoltóautó érkezik a helyszínre, miközben az esti koncertre váró emberek odakint fázva találgatták, hogy mi is történhetett. 

 EDO DENOVA
Edo Denova koncertjét bepótolják – ígéri a szórakozóhely vezetése. 
 Fotó:  Edo Denova / Facebook

Ez hamar kiderült abból a posztból, amelyet a vendéglátóhely vezetése tett ki a Facebook-oldalára. Arról tájékoztattak, hogy a zenekari hangbeállás alatt egy lámpa kigyulladt és tűz keletkezett. 

A tüzet a helyben rendszeresített poroltókkal lokalizálták és eloltották, még a riadóztatott tűzoltó helyszínre érkezése előtt. Így

a tűzoltóknak az oltás szakszerűségének ellenőrzése maradt, s az, hogy szellőztetéssel segítsék a füst távozását.

A szórakozóhely vezetése elnézést kért a közönségtől, megígérve, hogy mihamarabb pótolják a koncertet. A Bama a szerencsés kimenetelű esettel kapcsolatban megkereste a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét, Horváth Nikolett Csillát, aki arról tájékoztatott, hogy a riasztás pár perccel este háromnegyed 7 előtt történt.

Egy hangszigetelő szivacs meggyulladásával keletkezett tűz eloltásához kérték a segítségüket. Mire kiértek, a helyiek már elvégezték helyettük a feladatot, személyi sérülés szerencsére nem történt. A tűz körülbelül két négyzetmétert érintett.

Vélhetően az okozta a tüzet, hogy az erős lámpák egy irányba világítottak, és emiatt megolvadt a szigetelés

– mondta a szóvivő, jóllehet a szórakozóhely illetékesei egy lámpa kidurranását és lángra lobbanását jelölték meg az incidens kiváltó okaként.

Arról senki nem írt, hogy ki lett volna a fellépő szombat este. Nos, a Világgazdaság utánajárt, és megtudta, hogy a neves elektronikus zenész, Edo Denova fellépését kellett lemondani és más időpontra áthelyezni. Hogy miről maradt le a közönség, abból egy kis ízelítőt adunk. Íme:


 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.