Billie Eilish 100 000 követőt veszített a múlt havi adataihoz képest. A Grammy-díjas zenész az elmúlt hetekben lassan kezdett megnyilatkozni szexualitásával kapcsolatban – először felfedte, hogy vonzódik a nőkhöz, majd egy vörös szőnyeges interjú során megerősítette ezt azzal a kérdéssel: „Nem volt nyilvánvaló?” – emlékeztet a thepinknews.com.

Variety Hitmakers Brunch
 

Ez azt mutatja, hogy az Ocean Eyes énekesnőjének globális uralma és a kritikusok elismerése ellenére, a szexuális kitárulkozása nem hozott osztatlan sikert. Az ezzel kapcsolatos cikk megjelenése elég volt ahhoz, hogy 100 000 követőt veszítsen az Instagramon.

Billie november 13-án a Varietynek adott interjújában vetette fel a nők iránti vonzódását, ekkor Eilishnek 110 300 420 követője volt az Instagramon a Social Blade közösségimédia-statisztikai platform szerint. A kiadvány Power of Women című számában készített interjúban Eilish bevallotta, hogy a múltban gondjai voltak a nőkkel való kapcsolattartással.

„Soha nem éreztem úgy, hogy nagyon jól tudnék kapcsolódni a lányokhoz. Annyira szeretem őket. Emberként szeretem őket. Emberként vonzódom hozzájuk. Igazán vonzódom hozzájuk” – ismerte el. Hozzátette: „Mély kapcsolatom van a nőkkel az életemben, a barátokkal az életemben, a családdal az életemben. Fizikálisan vonzódom hozzájuk.”

Azóta Eilish követőinek száma hat számjeggyel csökkent, és december 3-án 110 200 603-on mérséklődött. Ez azt jelenti, hogy az énekesnő 100 000 követőjét veszítette el azóta, hogy felfedte, hogy vonzódik a nőkhöz. Ami bevételei szempontjából sem mindegy. Ebből a 100 000 követőből közel 45 000 követője hagyta el szombat (december 2.) óta, amikor Eilish egy vörös szőnyeges interjúban megerősítette, hogy valóban leszbikus. Nem ez az első alkalom, hogy Eilish több mint hat számjegyű követőt veszít rövid időn belül. Alig két évvel ezelőtt az énekesnő ugyancsak százezer követőt veszített a brit Vogue-nál készített borítófotó miatt, amelyen fűzőt viselt.

A jól eltalált, megcsinált személyiségek gyorsan beindulhatnak az Instagramon. A haon.hu példaként emelte ki korábban a 26 éves Achieng Agutut, akinek körülbelül 488 000 Instagram-követője volt, amikor a Business Insidernek elárulta: több mint egymillió dollárt keresett az Instán már az első évében.