Extra

Szélvihar söpör végig az országon szenteste napján

A fehér karácsony idén is elmarad, 10 fok fölötti hőmérséklet lesz vasárnap, viszont a szél gondot okozhat. A hét második felében fokozatosan melegszik majd az idő, péntektől felerősödik a viharos szél. Akár 90 kilométer per órás széllökésekre is számíthatunk a hétvégén.

A következő napokban többnyire száraz hideg időre lehet számítani, csapadék csak elszórtan lehet. Reggelente sokfelé köd képződik, ami fokozatosan oszlik szét. Péntektől szélviharra van kilátás. Szenteste napján legfeljebb eső eshet, így a fehér karácsony idén is elmarad – írta a Köpönyeg.hu.

Crow on a rock and city of Budapest on a foggy day in the background. Budapest, Hungary.
Fotó: Antonio Hugo Photo

A szél már szerdán elkezd megerősödni, és elfújja a reggelente képződő ködfoltokat. A hőmérséklet 2 és 9 fok között alakulhat, de a szél miatt a hőérzet alacsonyabb lesz.

Csütörtökre megvastagszik a felhőzet, és az esti órákban már eső is eshet. A hőmérő higanyszála kissé fölfelé kúszik, 5 és 10 fok között ingadozik majd a nappali hőmérséklet. A szél élénk marad.

Térképen mutatjuk, hogy lesz-e idén fehér karácsony

Évről évre visszatérő téma, hogy fehér lesz-e a karácsony, ám lehet, hogy idén is felesleges a várakozás: a jelenlegi modellek szerint ugyanis kicsi ennek az esélye.

A szél pénteken erősödik meg igazán, kifejezetten viharos lesz. Átlagosan 50 kilométer per órás erősségű lehet, de akár 80-90 kilométer per órás széllökésekre is fel kell készülni. A felhőzet vastag marad, nagyon valószínű az eső, a magasabban fekvő tájakon havas eső.

Szombaton a szél viharos marad, de kevesebb lesz a csapadék. A hőmérséklet tovább melegszik, 5 és 14 fok között ingadozik. 

Szenteste napján a felhőzet erős marad, és a szél sem fog csitulni. Elszórtan lehet eső. A fehér karácsony idén is elmarad, a hőmérséklet 10 fok felett alakul vasárnap.

 

 

szenteste hőmérséklet szél időjárás fehér karácsony
Kapcsolódó cikkek