Online csalás miatt letartóztattak egy csarodai férfit, aki emberek százait verhette át internetes adok-veszek oldalakon – közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu-n.

Digital,Marketing,Media,(website,Ad,,Email,,Social,Network,,Seo,,Video,
Fotó: Shutterstock

Azt írták, hogy az üggyel kapcsolatban tavaly először egy tolnai férfi kérte a rendőrök segítségét. A sértett egy internetes adok-veszek oldalon akart egy játékkonzolt vásárolni. Átutalta a megadott bankszámlára a kialkudott összeget, de a termék nem érkezett meg, és az eladó is elérhetetlenné vált. Röviddel ezután a sértett barátja is feljelentést tett, akit ugyanilyen módszerrel akartak megkárosítani, de ő nem utalta el előre a vételárat.

A csaló nemcsak Tolna vármegyei embereket vert át, hanem az ország számos pontján károsított meg embereket ugyanezzel a módszerrel. A rendőrség végül eljutott a 26 éves csarodai férfihez, aki feltehetően hosszú ideje élt abból, hogy másokat becsapott. A szekszárdi nyomozók eddig több mint 40 sértettet hallgattak ki.

A csalót a napokban fogták el és eddig 48 csalással vagy annak kísérletével gyanúsították meg. 

Kihallgatását követően őrizetbe vették, és a bíróság január 18-án letartóztatta. A nyomozás folytatódik, ugyanis a csaló feltehetően több száz embert verhetett át, amivel – az eddigi adatok szerint – csaknem 6,4 millió forint kárt okozott. A rendőrség a vagyonvisszaszerzés ügyében is intézkedett, vizsgálják azt is, hogy a férfi bűntársakkal vagy egyedül dolgozott – tudatták.

Az online csalások elkerülhetők, mutatjuk hogyan

Fontos tudatosítani, hogy sem a bankok, sem a hivatalos szervek nem kérnek tőlünk személyes adatokat.