Több felháborodott kommentelő is jelezte különböző internetes fórumokon, hogy átverve érzik magukat a SkyShowtime egyik legújabb húzása miatt. 

FRANCE - ILLUSTRATION OF THE VIDEO STREAMING APP LOGOS NETFLIX CANAL+ DISNEY+ PRIME VIDEO
Fotó: Hans Lucas via AFP

Az egyik legnagyobb, hazánkban is elérhető streamingszolgáltató ugyanis Magyarországra való belépésekor egy olyan promócióval kedveskedett elsők között feliratkozó felhasználóinak, melyben a teljes áras előfizetés mindössze feléért, 999 forintért válthattak havi tagságot a felhasználók. A Comcast és a Paramount Global kezében lévő platform kommunikációja akkor úgy szólt, miszerint az elsők közt belépők örökké féláron juthatnak majd hozzá a tartalmakhoz. 

Az Universal, a DreamWorks, a Sky, a Peacock, a Nickelodeon, a Showtime, a Paramount+ és a Paramount Pictures filmjeit és sorozatait tömörítő SkyShowtime ajánlatát az online felháborodás szerint azonban úgy értelmezték, hogy a csomag örökre 999 forint marad számukra, hiszen ez volt az akkori teljes árú előfizetés díjának a fele.

A platform ugyanakkor nemrég 400 forinttal megemelte a „féláras” előfizetés árát, ez pedig sokak szemében egyet jelentett az átveréssel, hiszen csomagjuk díja nőtt, annak ellenére, hogy ők fixnek hitték azt. 

Átverés azonban távolról sem történt: a platform ugyanis szimplán megemelte teljes árú csomagjának árát, ez pedig magával hozta a féláras csomag árának emelkedését is, hisz utóbbi előbbihez kötötten mozog, nem pedig fix, ahogy az sokan hitték.

Streaming összehasonlítás: ezek a legnépszerűbb szolgáltatók Magyarországon

Hatalmas a streamingkínálat, és az árak is változatosak. Streaming-összehasonlításunk – főleg a magyar nyelv miatt – az öt legnagyobb magyarországi szolgáltatóra (Netflix, HBO Max, Disney+, SkyShowtime, Amazon Prime) fókuszál, de azt is megmutatjuk, ezek mellett mi érhető el még itthon.