Alig három hónappal azután, hogy az általa igazgatott színházban súlyos baleset történt, Vidnyánszky Attila is megsérült. A Nemzeti Színház direktora szombaton, a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán esett el, amikor az életműdíjat kapott Hobo méltatása után lesétált a színpadról.

VIDNYÁNSZKY Attila
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Odament az ünnepelt Hobóhoz, hogy átölelje, ekkor történt a baleset, de ezt már nem lehetett látni a Dunán három nappal később képernyőre került felvételen

– mondta el névtelenséget kérő forrásunk.

A Blikk információi szerint az esés nem volt kicsi, olyannyira nem, hogy a direktort mentő vitte el a helyszínről. A díjátadón többek között ott volt Takács Tamás is, aki megerősítette az értesülésünket. „Valós a hír, el is vitték őt a mentők. Konkrétan az esést nem láttam, mert épp akkor nem voltam bent. Hála istennek, a saját lábán – bár segítséggel – hagyta el a színpadot. Kapott egy bokarögzítő sínt, majd a mentősök kórházba vitték” – mondta el az énekes.

Vidnyánszky Attila azóta gipszet kapott, ám a balesetről készült felvételek nem kerültek a nyilvánosság elé.

November 10-én történt, hogy végtagsérülésekkel kórházba szállították Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, akik előadás közben szenvedtek balesetet a Nemzeti Színházban. A baleset miatt Vidnyánszky Attila lemondott a színház vezetéséről, azóta viszont lezárult a balesetet vizsgáló eljárás, ami azt állapította meg, hogy egyszemélyi felelősség senkit sem terhel. Ennek következtében Vidnyánszky Attila visszavonta lemondását, ezt Csák János, kulturális és innovációs miniszter elfogadta, így ő maradt a Nemzeti Színház igazgatója.