Szingapúr jelentős anyagi támogatásban részesítette Taylor Swiftet, hogy az amerikai világsztár felléphessen a városállamban – közölték kedden a szingapúri hatóságok, elismerve ezzel, hogy komoly erőfeszítéseket tettek a popsztár meggyőzésére, hogy lépjen fel a szigeten, és egyúttal ez legyen a világkörüli turné egyetlen délkelet-ázsiai állomása – adta hírül a Reuters.

Taylor Swift The 1989 World Tour Live In Singapore SINGAPORE - NOVEMBER 07:  Taylor Swift performs live on stage during the 1989 World Tour Live at Singapore Indoor Stadium in Singapore.  (Photo by Suhaimi Abdullah/LP5/Getty Images for TAS)
Taylor Swift hatalmas összegeket tehet zsebre szingapúri koncertjei után
Fotó: Suhaimi Abdullah / GettyImages

Taylor Swift március elején hat teltházas koncertet ad majd Szingapúrban.

A városállam idegenforgalmi hivatala és a kulturális minisztérium nem hozta nyilvánosságra a támogatás összegét, azonban a közleményében utaltak arra, hogy Swift népszerűsége miatt világszerte jelentős gazdasági előnyökkel járnak az énekesnő koncertjei.

Kiemelték, hogy a hat fellépés valószínűleg jelentős bevételnövekedéssel jár majd a szingapúri gazdaság és turizmus számára, különösen a vendéglátás, a kiskereskedelem és az utazás terén, ahogyan ez több másik városban is történt, ahol Swift fellépett.

A koronavírus-járvány miatti lezárások feloldását követően Szingapúrban fellendült a koncertek száma, többek között olyan világsztárok adtak teltházas koncerteket, mint a Blackpink, a Coldplay és Ed Sheeran.

Taylor Swift nagylelkű adományt küldött a Super Bowl utáni lövöldözésben meghalt nő családjának

Lisa Lopez-Galvan a Kansas City Chiefs ünnepi fogadásán kitört lövöldözésben vesztette életét, Taylor Swift – aki szintén részt vett a meccsen nézőként – nagylelkű adományt küldött a gyászoló családnak.

Srettha Thavisin thaiföldi miniszterelnök pénteken egy üzleti fórumon arról beszélt, hogy információi szerint elmondta, hogy

Szingapúr 100 millió thaiföldi bátot (2,78 millió amerikai dollár, azaz majdnem 1 milliárd forint) fizetett Swiftnek fellépésenként,

és a szerződésben a hírek szerint az a feltétellel is szerepelt, hogy Szingapúr lesz Swift egyetlen délkelet-ázsiai koncerthelyszíne a mostani turné során. A szingapúri kormány nem kommentálta a kizárólagossági záradékot, azonban a meghirdetett fellépések alapján látszik, hogy más délkelet-ázsiai helyszín tényleg nem szerepel a programban. A szingapúri koncertre a VIP jegyek ára 1228 szingapúri dollár, azaz 327 ezer forint.

Taylor Swift szingapúri koncertjeire március 2. és 9. között kerül sor. Már több mint 300 000 jegyet adtak el a popsztár rajongóknak, akik éjszakákon át álltak sorba a rekkenő trópusi hőségben, hogy belépőhöz jussanak.

A turné során az énekesnő Japánban, Tokióban is adott koncertet.