Futballisták kirablására szakosodott bandát fülelt le a spanyol rendőrség Madridban. Az akció során hat embert vettek őrizetbe. A betörők az alapján választották ki áldozataikat, hogy a játékosok – továbbá hozzátartozóik és barátaik – milyen fotókat és videókat posztoltak a labdarúgók otthonairól a közösségi médiában.

Real Madrid CF v Celta Vigo - LaLiga EA Sports
Rodrygo otthonába a tavalyi Király kupa-döntő alatt törtek be.
Fotó: NurPhoto via AFP

A bűnbanda tagjai az elmúlt két évben legalább nyolc rablásért tehetők felelőssé, mindegyiket a főváros előkelő negyedeiben követték el. Egy tavaly májusban történt betörés során az elkövetők félmillió euró értékű ékszerrel és karórával távoztak, az eltulajdonított tárgyakat pedig a feketepiacon értékesítették. A razzia során a rendőrök tíz órát, több ékszert, 3300 euró készpénzt és légpisztolyokat foglaltak le.

Az ügyben érintett futballisták között van a Real Madridot erősítő Rodrygo és a Rayo Vallecanóban szereplő Radamel Falcao is.

Nemcsak Spanyolországban utaznak a gazdag futballistákra bűnbandák: két évvel ezelőtt kirabolták az AC Milan francia válogatott védője, Theo Hernández Cassano Magnagóban található otthonát. A Milan sztárjátékosa nem tartózkodott otthon, azonban a barátnője, Zoe Cristofoli és a kisfia, a hat hónapos Theo Junior a házban volt a rablás ideje alatt.

Manapság egyre gyakoribbak ezek a támadások, ráadásul a bűnözők sok esetben a fizikai erőszaktól sem riadnak vissza a játékosokkal és családtagjaikkal szemben, ha otthon találják őket. Csak ebben az évben már közel egy tucat sztárfocista esett a betörők áldozatául – írta az Origo.

A legszerencsétlenebbül Pierre-Emerick Aubameyang járt. Az akkor a Barcelonát erősítő játékosnak négy fegyveres férfi előbb bemászott a kertjébe, majd fegyverekkel és vascsövekkel támadta meg a sztársportolót és a feleségét. Mint később kiderült, a gaboni támadónak eltört az állkapcsa. A rablók pénzt és ékszereket vittek el egy széfből. Ezt követően megkötözték a házaspárt, amit két tinédzserkorú gyerekük végignézett, végül a rablók egy személykocsival menekültek el.