A kirakatot betörve jutottak be a rablók az Andrássy úton álló Louis Vuitton-üzletbe hétfőre virradóan. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a 24.hu-nak megerősítette, hogy betöréses lopás történt a luxusüzletben, de hogy miket vitték el, azt nem árulták el. „2024. április 15-én 2 óra 50 perc körül érkezett bejelentés, hogy egy Hajós utcai üzletbe betörtek. 

IMG_5269_KALLUS20210901 Budapest 
Louis Vuitton üzlet
közösségi roller 

Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG20210901 Budapest Louis Vuitton üzletközösségi roller Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Hétfőre virradóra kirabolták a Louis Vuitton-boltot az Andrássy úton / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lopás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, a kárérték megállapítása folyamatban van, bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni”

– írták a portálnak.

A Louis Vuitton az első luxusmárkaként nyitott üzletet az Andrássy úton még 2006-ban, a Magyar Állami Operaház mellett. Később szintén megnyitotta a üzletét a Burberry, a Gucci, az Armani vagy a Cavalli is – bár az utóbbi kettő már évek óta bezárt, de a belváros legnagyobb luxusmárkaboltja a Gattyán Györgyhöz köthető il Bacio volt, amit 2015-ben szintén bezártak.  

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy véget ért a pandémiás pörgés a luxusiparban. Bár a világ legnagyobb luxustermékeket gyártó cége, az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton luxusóriás 86,15 milliárd eurós bevételről számolt be a tavalyi évre, ami 13 százalékos növekedést jelent. Míg a nettó profit 8 százalékkal 15,17 milliárd euróra nőtt, s  a társaság részvényenként 13 euróra emelte az éves osztalékot a tavalyi részvényenkénti 12 euróról, de a növekedés dinamikája lassult.

Így raboltak ki fényes nappal egy luxusüzletet, több tízmillió forint értékben loptak el táskákat – videó

Egy biztonsági őrt kellett ellátniuk a mentősöknek, a biztonságiak végignézték a luxusbolt kirablását.