Több tízezer dollárnyi árut loptak el egy Los Angeles-i luxusüzletből, a felvételek szerint a rablók spray-t használtak a biztonsági őrök ellen. A közel ötvenfős társaság kapucniban és maszkban vonult be a hétvégén a Topanga nevű bevásárlóközpontba, berohantak a Nordstrom üzletlánc egyik boltjába, ahonnan drága táskákat és ruhákat loptak el – írja a New York Post

Aventura,,Florida,-,July,2nd,2022:,A,Retail,Location,Of
Fotó: Shutterstock

Az üzletben eluralkodott a káosz, amikor elkezdték a fosztogatást, a rablók polcokat és próbababákat borítottak fel, majd eszeveszetten megragadták azt, amit csak értek, miközben az üzlet alkalmazottai ezt tehetetlenül nézték. 

A rendőrök elmondása szerint 

a fosztogatók 60 ezer (20 millió forint) és 100 ezer dollár (35 millió forint) közötti értékben rabolták ki az üzletet, majd több autóval elmenekültek a helyszínről.

Az egyik  lefújt őrt a mentők látták el. A Los Angeles-i rendőrkapitányság közleménye szerint a bűnözőknek ez csak egy szimpla rablás volt, azoknak azonban, akik a környéken élnek, ez az eset a biztonságérzet elvesztését jelenti.

A rendőrség hozzátette, hogy már a találtak nyomokat, amelyek elvezethetnek a rablókhoz. Az utóbbi időben nem ez volt az első hasonló eset a városban: néhány nappal korábban, harminc ember rabolt ki egy Yves Saint Laurent-üzletet, a bűnözők akkor körülbelül 300 ezer dollárnyi (105 millió forint) értéket vittek el. A rendőrség szerint továbbra sem világos, hogy a rablásokat ugyanazok a bandák követték-e el.