BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elon Musk megússza, hogy kifizessen 500 millió dollár végkielégítést

A Twitter egykori alkalmazottai azért perelték az X tulajdonosát, mert állításuk szerint csupán egy hónapnyi végkielégítést kaptak, amikor kirúgták őket. Körülbelül 6000 dolgozóról van szó, akiket Elon Musk azt követően bocsátott el, hogy átvette a hatalmat a Twitter felett. A bíróság szerint Musk nem sértett törvényt.

Elon Musk a Twitter közösségimédia-platform felvásárlása után kirúgott 6000 embert a cégtől. Az azóta X néven futó cég elbocsátott dolgozói beperelték a milliárdost, amiért nem kaptak végkielégítést. A bíróság szerint Musk nem jár el felróhatóan az ügyben.

Elon Musk
X
Twitter
végkielégítés
Elon Musk ezt megúszta, nem mintha nagyon fájt volna neki az a kósza 500 millió dollár / Fotó: AFP

A per szerint a kirúgott Twitter-dolgozóknak 500 millió dollár végkielégítés járna, mivel az esetük az Egyesült Államok szövetségi szabályozása, az Employee Retirement Income Security Act (munkaválalói nyugdíjjövedelem biztosításáról szóló törvény – ERISA) hatálya alá tartozik.

A felperesek a Twitter korábbi két menedzsere volt, akik azt állították, hogy az elküldött dolgozók mindössze egyhavi bérnek megfelelő végkielégítést kaptak Elon Musktól.

A San Franciscóban működő kerületi bíró, Trina Thompson végül úgy ítélte meg, hogy a kirúgott Twitter-munkások esete nem tartozik az ERISA hatálya alá, így Elon Musk jogosan fizetett mindössze egyhavi végkielégítést.

Nem ez az egyetlen munkaügyi per, amit Elon Musk ellen indítottak a Twitter felvásárlása óta, de az irányt kikövezheti Trina Thompson bíró ítélete.

Már nem perli az OpenAI-t és Sam Altmant Elon Musk

A milliárdos visszavonta a keresetét a mesterségesintelligencia-startup ellen. Elon Musk azt azonban nem árulta el, mi vezetett a döntéséhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.