A fagylalt évszázadok óta a nyár egyik legegyszerűbb öröme – de néhány vállalkozás ezt a klasszikus desszertet is képes volt új szintre emelni – írta az Origo. Japántól Dubajon át New Yorkig bukkannak fel olyan éttermek és cukrászdák, amelyek nemcsak az ízekkel, hanem az árakkal is sokkolni tudják vendégeiket.
A világ legdrágább fagyiját például a tokiói Cellato étterem kínálja: a „Byakuya” névre keresztelt gombóc ára több mint 6000 dollár (több mint kétmillió forint). A recept szarvasgombát, parmezánt, japán szakéélesztőt és aranyport is tartalmaz, az élményt pedig külön sommelier vezeti.
A célközönség nem is annyira a gasztronómia szerelmesei, mint inkább
Egy-egy extravagáns fagylalt a közösségi médiában milliós elérést generálhat, ami visszahozhatja az árát – főleg, ha egy ismert márkanév vagy luxusétterem kínálatáról van szó.
A luxusfagyik gazdasági szempontból nem a tömeges eladásra épülnek, hanem az exkluzivitásra. Ilyen például a New York-i Serendipity 3 által kínált „Frozen Haute Chocolate”, amely Guinness-rekorderként több mint 25 ezer dollárba (9 millió forint) kerül. A desszertben ehető arany, ritka kakaófajták és egy gyémánttal díszített aranykanál is helyet kap, amit természetesen elvihet a vendég.
A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.