Hirdetés

Egy lehetséges megoldás a BKV sztrájkra

Létezik olcsóbb megoldás is, mint autóban ülni a fővárosi dugóban (x)

A sztrájk alatti események megmutatták, milyen kiszolgáltatott helyzetben vannak a munkavállalók: várni a buszra amikor az nem jön, vagy ülni az autóban és várni a dugóban, mert haladni nem lehet.

Ennek a helyzetnek egyetlen nagy előnye van: végre racionálisan is felmérhetjük, hogy mi is lehetne a legkedvezőbb árú megoldás.

A tömegközlekedést és a személyautót kiváltó városi közlekedési eszközök közül a kerékpár lehetne a legideálisabb: nem kerül semmibe és testünket is formában tarja. Azonban vannak helyzetek amikor nem lehet izzadtan megérkezni valahová, ekkor lehet ideális választás a robogó.

Olcsóbb, rugalmasabb, gyorsabb mint a tömegközlekedés. Az autóval összehasonlítva: nincs vizsgadíj, parkolási díj, dugó. Az olcsóbb közlekedés akkor is igaz, ha csak hitellel együtt lehetséges a robogó beszerzése. Mindemellett a robogók elterjedésével az utak terheltsége is csökken. Sőt a robogó használta még a tömegközlekedésnél is olcsóbb az olcsokozlekedes.hu honlap összehasonlítása szerint. A közlekedési vállalat sokszor túlterhelt, a járművek zsúfoltak és gyakran ugyanúgy elakadnak a dugókban, mint a gépkocsik, ezzel szemben a robogó szabad mozgást biztosít még a legnagyobb közlekedési káoszban is.


robogó tömegközlekedés
Kapcsolódó cikkek