Hirdetés

Közös hangok nyomában

A két hónapon át tartó programfolyam páratlan zenei élményeket tartogat. Az összetartozás jegyében hallgathatunk többek között lengyel jazz zongorát, de cseh a capella formációt is. A Visegrádi Négyek művészei uralják december 15-ig a Várkert Bazár Ecelecticat.

A Visegrádi Négyek 1991-es megalakulása a közös múltra, értékekre, érdekekre, valamint a kölcsönös bizalomra alapozva épült. Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia együttműködése hatékonyan képviseli regionális érdekeinket, hiszen Közép-Európa államaiként összefogásunk garancia kultúránk, identitásunk, európai értékrendünk megőrzéséhez. Ezáltal nem csak a régiónkban, de egész Európában segíteni tudjuk a fejlődést, és történelmi tapasztalatok alapján építhetünk egy erősebb közösséget.

Forrás: VG

A 2017-2018. évi magyar elnökség alkalmából megrendezésre kerülő koncerteken az összetartozás és a sokszínűség jegyében lépnek színpadra október 13-tól december 15-ig minden pénteken 20 órakor a különböző műfajok – a népzene, világzene és a jazz – legjelesebb képviselői. Fellép többek között Leszek Mozdzer lengyel jazz zongorista, a SKETY nevű cseh a capella jazz-formáció, a hazai előadók között pedig olyan művészeket hallgathatunk meg mint Szirtes Edina Mókus és a Besh o droM.

Október 13-án a Dűvő Zenekar és a Marcin Wasilewski Trió előadását hallhatják az érdeklődők. Az 1979-ben alakult Dűvő Zenekar magyar népzenét játszik, elsősorban hagyományőrző stílusban, repertoárjukban a Kárpát-medence összes etnikumának a zenéje megtalálható. Kétszer is elnyerték a „Kiváló Együttes” kitüntetést.

A tradicionális és a kortárs hangzásokat egyedülálló módon ötvöző lengyel Marcin Wasilewski Trio az egyik legegyedibb jazz-formációja generációjának; mind szülőhazájukban, mind világszerte komoly elismeréseket tudhatnak magukénak. Az improvizációs zene olyan nagyságaival dolgoztak együtt mint Jan Garbarek, John Surman, Arthur Blythe vagy Manu Katché.

A belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Várjuk jelentkezésüket a [email protected] email-címen.

 

koncertek V4
Kapcsolódó cikkek