Hirdetés

Még könnyebben kaphat felújítási hitelt

Jelentősen bővült az érintettek köre, és tovább egyszerűsödött az energiahatékonysági beruházásokhoz felvehető kedvezményes MFB-hitelek igénylése. Eddig közel 2000 ingatlanra vonatkozóan érkeztek hitelkérelmek az MFB Pontokhoz, az igényelt hitelösszeg pedig megközelíti a 9 milliárd forintot.

A január 8-tól életbe lépett módosításoknak köszönhetően a magánszemélyként hiteligénylők kevesebb időráfordítással tölthetik ki a kölcsönkérelmi nyomtatványt, a terjedelme ugyanis 49 oldalról 13 oldalra csökkent. A biztosítéknyújtás értékhatára is módosult: 2 millió forintról 5 millió forintra emelkedett. Fontos változás az is, hogy lehetőség van a szállítói előleg igénybevételére a jóváhagyott kölcsönösszeg maximum 50 százalékának erejéig.

Kedvezően változott az elfogadható készpénzfizetési számlák összege is:

az eddigi 300 ezer forint helyett a kölcsönösszeg maximum 50 százalékáig, de legfeljebb 1,5 millió forintig nyújtható be és fogadható el készpénzfizetési számla a beruházás elszámolhatóságával kapcsolatban.

Szintén kedvező változás, hogy az MFB már olyan ingatlanokat is elfogad a kölcsön biztosítékaként az 5 millió forintot elérő vagy azt meghaladó kölcsönügyletek esetében, melyeknél a megelőző jelzálogjogi ranghelyeken Családi Otthonteremtési Kedvezményből, adó-visszatérítési támogatásból, illetve ezen támogatásokhoz kapcsolódó pénzintézeti kölcsönből és/vagy munkáltatói kölcsönből adódó jelzálogjog szerepel.

Az érdeklődők országszerte 642 MFB Ponton igényelhetik a nulla százalékos energiahatékonysági hitelt, illetve előzetes online hitelbírálati kérdőívet is kitölthetnek a www.mfb.hu oldalon.

MFB Bank MFB Pont
Kapcsolódó cikkek