Hirdetés

Atomerőműben dolgozom – és neked is ezt ajánlom!

A Paksi Atomerőmű nemcsak munkahelyet, hanem életpályamodellt is kínál a pályakezdéstől egészen a nyugdíjas évekig, mégpedig egy sokszínű, összetartó munkahelyi közösségben.

Pálya- és szakmaválasztás a gimnázium, technikum, szakiskola előtt – az egyik legkeményebb kihívás a fiatalok és a családok életében. Érvek, ellenérvek sorakoznak, parázs viták alakulnak ki az ideális munkáról és munkahelyről, ám van néhány szempont, amelyre még egy kiadós csetepaté közben is mindenki egyetértően bólogat: lelje örömét benne, fizessék meg, ismerjék el, támogassák a fejlődését, gondoskodjanak róla! Mire minden érvet kellően kielemeznek, a csemete átsuhan az érettségin, majd megvédi a szakdolgozatát, és ott kopogtat a ajtaján.

Az ajtó munkaadói oldalán várakozókról pedig ugyancsak nehéz lenne azt mondani, hogy visszafogottak az óhajok tekintetében. Jellemző például, hogy az elvárások között megfogalmazzák: a pályázó legyen elhivatott, szeresse a munkáját, akarjon fejlődni, tudjon azonosulni a vállalat filozófiájával, bírja a terhelést, és a lojalitástól se idegenkedjen! Úgy tűnik hát, hogy ez egy ideális helyzet, hiszen az álláskereső és a munkaadó elvárásai majdhogynem egybevágnak, ám a szkeptikusok gyakran mégis azt mondják: megtalálni a tökéletes munkahelyet, egyáltalán találni egy jó munkahelyet – nem más, mint fantazmagória.

És mit mond erre a Paksi Atomerőmű?

„Mi nemcsak munkahelyet, mi életpályamodellt kínálunk a kezdetektől a nyugdíjas évekig: egy sokszínű, összetartó munkahelyi közösségben, Tolna megye legélhetőbb városában. Olyan munkahelyi környezetben, ahol a tehetség számít, és nem a kor, ahol a nőket egyenrangúként kezelik, és ahol valóban az ember képviseli a legnagyobb értéket, mert nélküle a technológia mit sem érne. Tudjuk és büszkén vállaljuk, hogy nem vagyunk átlagos munkahely: aki csatlakozik hozzánk, az szakértelmével az ország villamosenergia-ellátásának biztonságát szolgálja, és nem csupán a Paksi Atomerőműnek, de az ország egyik legnagyobb vállalatának, az MVM csoportnak a dolgozója is lesz” – hangzik a vállalat válasza.

Életpályamodellt csak azok a vállalatok tudnak állítani, amelyek hisznek a küldetésükben, folyamatosan képesek megújulni, meghatározott és átlátható szabályok szerint működnek, ám soha nem feledkeznek meg arról, hogy igazán nagy eredményeket megbecsült, fejlődni akaró, kiegyensúlyozott és elégedett dolgozókkal lehet elérni.

A vállalatnál pontosan mit jelent a megbecsült?

A fenti kérdést joggal kérdezi bármelyik fiatal. A Paksi Atomerőmű tájékoztatása szerint náluk például azt, hogy az atomerőműnél már a belépéskor – jelenleg egyszeri, bruttó százezer forint összegű – pályakezdő támogatással fogadják. De jelenti azt is, hogy például ingyenesen használhatja a szerződéses buszjáratokat, kedvezményes mobiltelefon-előfizetésre és üdülésre is lehetősége van, jelentős összegű a választható béren kívüli juttatások köre, a bölcsődei szolgáltatás finanszírozásáról, az egészség- és nyugdíjpénztári tagdíj-kiegészítésről, a 13. havi fizetésről és a teljesítményösztönzőkről már nem is beszélve.

És a fejlődési lehetőség?

Vagy ez csak akkor kerülhet szóba, ha már ott dolgozom évek óta? – érkezik az újabb kérdés. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. hisz abban, hogy a tehetség mindent visz, így nem számít, hogy valaki éppen hány éves, vagy milyen nemű. A lényeg, hogy beilleszkedjen a sokszínű, elkötelezett és összetartó csapatba. A kötelező képzések mellett a kollégák szakmai ismereteik bővítése céljából tanulmányi szerződést köthetnek, ezután tandíjtámogatást, tanulmányi szabadságot, útiköltség-támogatást vehetnek igénybe – de akár a vállalat saját szervezésű szakmai képzéseiből is válogathatnak: ezeknek része a nyelvtanulás és a vezetőfejlesztés is.

Mit jelent a cégnél a kiegyensúlyozottság?

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. számára dolgozói testi, lelki és szellemi egészségének megőrzése a biztonságos és a hatékony munkavégzés záloga. Az atomerőmű saját egészségügyi szolgálattal rendelkezik, amely nem csupán az évente kötelező alkalmassági vizsgálatot végzi el, de szűrővizsgálatokat is szervez, a Medicover egészségbiztosítón keresztül pedig magas színvonalú magánegészségügyi szakellátást biztosít. Bizonyos munkakörökben kifejezetten kötelező a rekreációs, illetve önismereti és személyiségfejlesztő tréningeken való részvétel, az Atomerőmű Sportegyesület által biztosított számtalan sportolási lehetőséggel pedig bármelyik dolgozó élhet, ide értve a balatonfüredi vitorláskikötőt és a paksi Füzes Horgásztavak nyújtotta kikapcsolódási lehetőségeket is.

És ha családot alapítok?

Pályakezdőknél természetes, hogy ez a kérdés is felmerül, még ha csak óvatosan is, a toborzáskor. De a válasz egyértelmű: az atomerőműnél ezt is támogatják. Például egyszeri pénzbeli juttatással a házasságkötést követően, igény esetén kedvező feltételű bérlakással Pakson, pályázati lehetőséggel kamatmentes lakáscélú kölcsönre, és kedvezményes villamosenergia-vételezési lehetőséggel is. Szülés után ismét jár az egyszeri pénzbeli támogatás, később pedig a szülő a gyermek nyári felügyeletéhez tábort, beiskolázási támogatást, de akár családbarát üdülést is igénybe vehet.

Amikor az életpályán nehézségek adódnak, a dolgozók akkor is számíthatnak az atomerőműre: a közösség összefogása mellett a Humán Alapítvány segítségét is kérhetik. De az atomerőmű az életpálya végén, a nyugdíjazást követően sem engedi el munkatársai kezét: igyekszik megtartani tudásukat és tapasztalatukat, és kifejezni irántuk a sok évtizedes áldozatos munkájukért járó tiszteletet.

A tettek mezejére lépve

Az erőmű, remélve, hogy a közzétett információk meggyőzők lehetnek a fiatalok számára, jelezte, hogy az MVM csoport egységes karrierportált hozott létre, ahol a holdingon belüli összes állásajánlat, beleértve a Paksi Atomerőmű nyitott pozícióit, megtalálható. A portál a https://mvm.karrierportal.hu/ linken keresztül érhető el.

A környezetvédelemre fókuszáló fiatalok számára fontos lehet az az információ is, hogy a cégcsoport célja megfizethető és tiszta energia biztosítása ügyfelei részére, fenntartható és a 21. század követelményeinek megfelelő módon. A társaságcsoport piacvezető szerepre törekszik a megújuló energiatermelésben, kiemelten kezeli az átviteli hálózat irányítását és folyamatos fejlesztését, a földgáz-kereskedelem és a földgáztárolás szakszerű biztosítását, az e-mobilitást, illetve az okosváros-technológiák és a korszerű kormányzati távközlési megoldások fejlesztését.

állás MVM Paksi Atomerőmű munkahely
Kapcsolódó cikkek