Hirdetés

A Lexus Debrecen előrevetíti az autózás jövőjét

A Road Service Kft. fejlődésének kulcsa a folyamatos megújulásban és a technikai innovációban rejlik.

A Toyota elnöke az év autóipari szakembere

Akio Toyoda kétségkívül a világ egyik legismertebb és legelismertebb autóipari szakembere, akinek környezettudatosság iránti elkötelezettségét és vizionárius, jövőbe tekintő gondolkodásmódját Elon Muskéhoz szokták hasonlítani. A cégalapító Sakichi Toyoda dédunokájaként a zöld, fenntartható jövő feltétel nélküli híve, emellett pedig mesterpilótaként az autózás szerelmese.

Fotó: Road Service Kft.

Mi a Toyotánál rendkívül szerencsések vagyunk, hogy a világjárvány idején is meg tudtuk védeni csapatunk tagjainak munkahelyeit, és úgy tudtuk folytatni munkánkat, hogy felkészüljünk az iparágunkra váró kihívásokra. Vállalatunk elkötelezetten dolgozik azon, hogy új megoldásokat teremtsen bolygónk és a rajta élő emberek jóllétének elősegítéséhez. Nehéz időszak ez a világ történetében, ám ez arra emlékeztet minket, hogy az emberek mindennél fontosabbak. És ha a Toyotánál segíthetünk valamelyest boldogabbá tenni az életüket, azzal közelebb kerülhetünk életcélom megvalósításához, ami pontosan erről szól

– fogalmaz Akio Toyoda.

A Toyota világszintű elnökét tüntették ki 2021-ben „Az Év Autóipari Szakembere” címmel, melyet több mint kilencven válogatott nemzetközi autós újságíróból álló testület ítélt oda.

A modern technológia és a japán kézművesség szépségének ötvözete

A világ legzöldebb luxusautógyártójának zászlóshajója, a felsőkategóriás Lexus LS csúcslimuzin vásárlói tökéletes, kiegyensúlyozott és kifinomult teljesítményt várnak el autójuktól, nemcsak nagy sebességnél, hanem a mindennapos városi közlekedés során is. Ezt szem előtt tartva a Lexus fejlesztőmérnökei finomították az LS 500h-ban működő öntöltő hibrid hajtásláncot és annak működését.

Fotó: Road Service Kft.

A cél az volt, hogy a vezető a korábbinál még közvetlenebbül érezze az autó nyomatékát gyorsításkor, valamint kisebb gázadásoknál is, a gyorsulás pedig kifinomultabb és egyenletesebb legyen gyakori sebességváltások és erős fordulatszám-változások nélkül. A fejlesztés eredményeként az autó válasza a kisebb gázpedálmozdulatokra is gyors és közvetlen, legyen szó a közlekedési lámpáktól való elindulásról, sűrű forgalomról vagy kanyargós utakról. Nemcsak a gyorsulás lett azonnali, már a sebesség változása is közvetlenebb kapcsolatban áll a motor fordulatszámának emelkedésével. Ez a típus városi használatban csendesebben és finomabban halad, különösen akkor, mikor hosszabb, tisztán elektromos haladás után újraindul a V6-os motor.

A kabriózás utánozhatatlan hangulata

A tavaly ősztől már Magyarországon is rendelhető, és most tavasszal a hazai márkakereskedésekbe is megérkező Lexus LC 500 Convertible, az Egyesült Királyság 2021-es „Év Autója” díján kiérdemelte a legjobb nyitott autónak járó elismerést.

Fotó: Road Service Kft.

Az autót úgy tervezték, hogy nyitott és zárt tetővel is ugyanolyan jól nézzen ki. A modell jól példázza a Lexus közismert, részletekre irányuló figyelmét, aminek köszönhetően az ideális vonalvezetésű összecsukódó tető nem csorbítja az utastér kényelmét vagy a csomagtartó méretét.

Az autó menetteljesítményei is figyelemre méltóak: nulláról százra mindössze öt másodperc alatt gyorsul, precíz aerodinamikai kialakítása révén még nagy sebességnél sem okoz benne rezonanciákat a menetszél.

Az utastér kialakítása gyönyörű, a borítások csúcsminőségű anyagokból készültek. Ez is tükrözi a Lexus emberközpontú filozófiáját a dizájn, a kényelem és a minden érzékre ható vonzerő terén.

A Lexus új korszakának víziója

Az Európában mintegy kilencvennyolc százalékban környezetbarát és praktikus öntöltő hibrid elektromos autókat értékesítő Lexus legújabb LF-Z Electrified akkumulátoros elektromos tanulmányautójával a márka jövőképét, és a vállalat villamosítással kapcsolatos terveit mutatta be. Az LF-Z Electrified előrevetíti a Lexus jövőjét, a formatervezését, vezetési és egyéb fejlett technológiáit, amelyek a 2025-től megjelenő új modellekben lesznek elérhetőek.

Fotó: Road Service Kft.

Mindez előhírnöke annak, hogy a Lexus még tovább gyorsítja új autóinak fejlesztését, hogy kielégítse a színes és egyre változó fogyasztói igényeket.

A világ első hibrid autója, a Toyota Prius 1997-es bemutatása óta közel 18 millió Toyota és Lexus hibrid talált gazdára. 2025-ig húsz vadonatúj vagy megújult Lexus modell jelenik meg a piacon,

és a világ legfejlettebb öntöltő hibrid elektromos meghajtású modelljei mellett számos akkumulátoros elektromos és plug-in hibrid elektromos meghajtású modell is helyet kap a kínálatban. A gyors és hatékony járműfejlesztés érdekében a Lexus Japánban – Simojamában – egy új üzleti és technológiai központban egyesíti technológiai, formatervezői és konstrukciós részlegeit.

A vállalat dolgozik azon, hogy 2050-re valamennyi autója teljes életciklusán keresztül megvalósuljon a karbonsemleges működés.

Ezt a gyártás és felhasználás, az alkatrész- és járműlogisztika, a hulladékgazdálkodás, a feldolgozás és az újrahasznosítás segítségével fogják elérni. Amellett, hogy a Lexus a legnagyobb körültekintéssel választja meg, milyen anyagokat használ járműveiben, arra is figyel, hogy azok milyen körülmények között készülnek.

Fotó: Road Service Kft.

A fejlődés dimenziói

Napjainkban a vállalat a világ közel kilencven országában kilenc hibrid elektromos, illetve tisztán elektromos hajtású modellt kínál. Az a kiemelkedő szerep, amelyet a Lexus technológiai innovátorként és az elektromos hajtásláncok piacvezetőjeként kivívott, tökéletes alapot teremt az új kihívásokhoz. A járműipar éppen egy “százévenként egyszeri” átalakulási folyamaton megy keresztül, melynek során reagálnia kell az emberi értékek és életstílus példa nélküli változásaira, biztosítania kell vásárlói mobilitását, felelnie kell a karbonsemleges életmód sürgető társadalmi kérdésére is, magáévá téve az ENSZ fenntartható fejlődési céljait.

Fotó: Road Service Kft.

A cél: zéró emisszió

A debreceni Lexus szalonban kilencvenkilenc százalékban csak hibrid autókat értékesítünk, ugyanis a családi és üzleti modellek már szinte mind ilyenek. Márkaképviseletünk – a Lexus fenntarthatósági céljaival összhangban – törekszik arra, hogy ökológiai lábnyoma egyre kisebb legyen. Ennek érdekében igyekszünk minél inkább online irányba elmenni, és környezetbarátabban működni. Megújuló energiát alkalmazunk, az épületbe napelemes és hőszivattyús rendszer került beépítésre, valamint led világítást használunk. Tapasztalataink alapján, évről-évre növekszik a vásárlói igény a hibrid autók iránt, mind városi mind pedig hosszútávú használatra szeretik igénybe venni az ügyfelek. Egy ilyen autó fenntarthatósága sokkal kedvezőbb, mint más márkák esetében. A hibridekben ötször kevesebb alkatrész van, ezért ötször kevesebb a meghibásodási arány és a szervizköltség is. A hibrid hajtás további előnye, hogy a rendkívül kedvező fogyasztás mellett az autó teljesítménye is lenyűgöző. Fékezés közben energiát termel, és sosem kell külső hálózatról tölteni. – hangsúlyozta Illés-Tóth Anita márka manager.

Road Service Kft.

4032 Debrecen, Böszörményi út kivezető szakasza

5300 Karcag, Gyarmati út (4sz. Főút 163,5 km)

Telefon: +36 52 502-600

Lexus Sakichi Toyoda Debrecen Road Service Kft. Aiko Toyoda Chrysler Toyota
Kapcsolódó cikkek