Lehet, hogy az elmúlt  30 évben nem foglalkoztatta a politika, lehet , hogy még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból a jelenig,  de szeretné reálisan és mégis színesen látni ezt az időszakot, mielőtt döntést hozna  a jövőjéről. 

A Mandiner választási különszáma pont erre kínál lehetőséget! 

A 130 oldalas különszám bevezetőjében  rögtön a közepébe vághatunk. A  törésvonalakról, az ideológiai különbözőségek valódi hátteréről az NGO-k szerepéről és a magyar önállósági törekvésekről, határokról írja le gondolatait Szalai Zoltán a Mandiner lapigazgatója.

Kezdődhet is az időutazás, amellyel kontextusba helyezhetjük a jelenünket. A rendiségtől a tömegdemokráciáig tartó utat az 1848-as polgári átalakulást megelőző időszaktól követhetjük le 2018-ig színes fotókkal. 

Áttekintés kaphatunk arról, hogy 1990 óta hogyan készült a Fidesz választásról választásra. Arról is bővebben olvashatunk, hogyan segíti a politikai stabilitást a választási rendszer. 

A Visszatekintőben a rendszerváltás utáni kampányfőnököktől tudjuk meg, hogyan lehet „tűzben tartani” a bázist. Lezsák Sándor, volt MDF-es, Magyar Bálint  volt SZDSZ-es kampányfőnök is visszaemlékezik  Emlékszik még valaki arra, hogy ki volt a Fidesz első kampányfőnöke? Tirts Tamás , aki még azt is elmeséli  , hogy kinek köszönhető a Roxette: Listen to your heart dala ,mint kampánydal de azt is megtudhatjuk hogyan lett a narancs a pártközösség színe.

Színes történeteken keresztül jutunk el  a jelenig és a legnagyobb kérdésig: Ki veszi be a házat? A Nézőpont intézet elemzése erre is a legmélyebben, részletesen keresi a választ. Az elmúlt 12 évről Török Gábor elemző és Giró-Szász András politikai tanácsadó gondolatait olvashatjuk.

A Mandiner választási különszáma alaposan mérlegre tette a kormányzás eredményeit. A terület szakértői beszélnek a gazdasági, a családvédelmi , biztonságpolitikai kérdéseken túl a vidék fejlesztésekről és erősödő városokról is. 

Milyen programot kínál a baloldal ? Betekintést nyerhetünk a belpolitikai arénába és választ kapunk arra, miért támaszkodik a nyugati ngó-kkal szövetkező unióra a baloldal.

Pontos, sokrétű elemzések, kormányzati eredmények mérlege után Schmidt Mária, Fodor Gábor , Lánczi András, Böcskei Balázs értekezéseit olvashatjuk olyan fontos kérdésekről, mint : Ki lesz Európa új ura a XI.században?-erről Schmidt Mária írását olvashatjuk. 

Mire eljutunk a 130. oldalig igazán naprakészek leszünk a múlt történéseivel, útmutatót , összefoglalót kapunk a jelen eseményeiről és értékes gondolatokat osztanak meg velünk korunk ideológusai is. 

A Mandiner Választási Különszáma március 1-jétől kapható!

A Mandiner választási különszáma kortörténeti lenyomat, egy olyan kiadvány amelyet a választás után is elteszünk a családi könyvtárba .  A 2022-es választás hívta életre ezt a kiadványt amelynek fotói igazi csemegeként önmagukban mesélnek a közelmúltról és jelenről, az elemzések, cikkek olvasása közben pedig mi magunk is  érezzük, hogy részesei vagyunk ennek a múltnak és jelennek, alakítói a jövőnek. 

Vegye kézbe, rendelje meg  a Mandiner különszámát és ígérjük nem csak átlapozgatni fogja. 

Tartalmas olvasmányt és egy  színes történeti útmutatót kap az elmúlt évekről és a jelenünkről amit most mi határozhatunk meg .