Ember legyen a talpán, aki a mai instabil – akár napi szinten változó – gazdasági környezettel lépést tud tartani. Az a szomszédban zajló háború, az árak elszabadulása, a kiszámíthatatlanság olyan rajtunk kívülálló tényezők, amelyekre ráhatásunk nincsen, azonban sajnos mégis közvetetten befolyásolják a mindennapjainkat.

Ahogy a magánszemélyek, úgy a vállalatok is saját bőrükön érzik a jelenlegi változásokat, így nem véletlen, hogy ezekben az időszakokban a cégvezetők gyakran vonnak be külső szakembert, aki segít nekik áthidalni az esetleges problémákat. Ilyenkor még nagyobb szükség van a higgadt attitűdre, a stratégiai gondolkodásra és a megfontolt irányításra.

Webflow Conception Kft.
Dr. Baucsek Katalin

A téma szakértője, Dr. Baucsek Katalin, felsővezetői tanácsadó számos olyan készségfejlesztő gyakorlatot, praktikát, valamint trükköt tanít cégvezetőknek, amelyeket elsajátítva felül tudnak kerekedni negatív érzelmeiken és könnyebben találhatnak kiutat a krízishelyzetből. Természetesen mindig jó, ha van kihez segítségért fordulni, azonban felmerül a kérdés, hogy melyek azok a kompetenciák, amik elengedhetetlenek egy sikeres vezető számára? Ilyen például a rugalmasság, a jó megküzdési készség, a kiváló alkalmazkodó képesség, a stratégiai gondolkodás és a reziliencia is. Továbbá fontos, hogy tisztában legyünk gyengeségeinkkel és erősségeinkkel egyaránt, hiszen az alapos önismeretből kovácsolódik az igazi versenyelőny.

De vajon tanulható-e a jó vezetővé válás, vagy erre születni kell? A jó hír, hogy Dr. Baucsek Katalin és a Higgadt Erő Program szerint jó vezetővé “tanuljuk magunkat”, nem pedig annak születünk. Így nem kell kétségbeesnünk, ha úgy érezzük, hogy nincs kapaszkodó a káoszból, és hogy a “döntési szabadság-döntési kötelezettség“ kettősének terhe nehezedik ránk. Szakember bevonásával, önmagunk képzésével és a kellő elszántsággal mi is azzá a vezetővé válhatunk, aki válság idején is stabilan vezeti a vállalatot.

https://higgadtero.hu