PR cikk kép
Fotó: Pixabay

Lehetséges-e szerethetővé tenni a rákellenes életmódot? Igen! – vallja a konferenciát szervező, A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány. Több szektor összehangolt együttműködésével, programokkal, jó kommunikációval lehetséges a lakosság egészségtudatossá tétele. Kellenek olyan fórumok, ahol egy palettán szólalnak meg az egyes területek képviselői, kérdéseket tehetnek fel és válaszokat is kapnak.

Ezt alátámasztja, ahogy a kuratórium elnöke Prof. Dr. Kiss István, daganatkutató orvos fogalmaz: „Ma már nélkülözhetetlen, hogy egyre többen felismerjék, milyen fontos a betegségek – különösen a rákbetegség – megelőzésének ismerete, a szűréseken való részvétel minél szélesebb körben való népszerűsítése. A konferencia ezek fontosságát emeli ki többféle megközelítésben.”

PR cikk kép
Forrás: A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány

A konferencia apropói

Kormányprogram szintre emelkedett a Nemzeti Egészségügyi Stratégia egyik fontos része, a Nemzeti Rákellenes Program.

Ismertté kell tenni széles körben a rákellenes életmód mibenlétét, amiben az első hazai rákellenes civil szervezetnek, A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítványnak közhasznú feladata van.

Az orvosok, egészségügyi szakdolgozók, természetgyógyászok számára kreditpontokat is konferenciát október 27-én szervezi az alapítvány az Országos Onkológiai Intézet (OOI) konferenciatermében.

A konferencia fővédnöke Dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár, szakmai védnöke Prof. Dr. Polgár Csaba az OOI főigazgatója.

A konferencia szaktekintély előadói 4 szektor – kormányzat, szakma-oktatás, civil szervezetek és a média – képviseletében 22 előadásban mutatják be, milyen eszközök és milyen együttműködések állnak rendelkezésre és/vagy szükségesek ahhoz, hogy a Magyar Nemzeti Rákellenes Program hatékonyan megvalósulhasson. Kísérőeseményként a konferencia hallgatósága számára rákszűréseket és általános állapotfelmérést biztosítunk.

PR cikk kép
Forrás: A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány

A konferencia főbb kérdései: mik az egészségmegőrzés eszközei a 21. században? Mi az egyes szektorok szereplőinek feladata, lehetősége a Nemzeti Rákellenes Program hatékony megvalósításában? A komplementer medicina hiteles, hatékony ágazatai hogyan emelhetők be a hazai evidence based medicina (EBM) gyógyászat protokoll szabályai közé?

Kiket várunk?

Kórházigazgatók, rendelőintézet igazgatók, orvosok, orvos-természetgyógyászok, egészségügyi szakdolgozók, önkormányzatok és Egészségfejlesztési Irodák (EFI) munkatársai, rákellenes egészségmegőrzésben tevékenykedő civil szervezetek képviselői, daganatos-betegklubok vezetői és tagjai, hiteles tartalomszolgáltató média képviselői.

A konferencia díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvény nagy érdeklődésre tart számot, a konferenciaterem befogadóképessége limitált, a jelentkezéseket érkezési sorrendben áll módunkban elfogadni.

Jelentkezés, szeptember 15-től október 20-ig online formában a www.rakelleneskonferencia.hu weboldalon található jelentkezési űrlapon történik. 
E-mailen a [email protected] várja az érdeklődők jelentkezését A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány.

PR cikk kép
Forrás: A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány