Hirdetés

Nyomtatási technológiák a digitalizáció és innovációk korában (x)

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a jövőben már nem lesz szükség nyomtatásra. Pedig ez egyáltalán nem így van. A technológia csupán jelentősen átalakul – akárcsak az életünk más területein. A 21. század ugyanis az újításokról, az innovációkról szól. Nyomtatni így már például nemcsak fizikai formátumban lehet, hanem akár digitális úton is – de ez még csak a kezdet.

Hol tartunk ma?

A nyomtatási technológiák terén zajlik az élet. A hagyományos módszerek mellett megjelent a 3D-nyomtatás vagy épp az ún. okos technológiák is – a digitális nyomtatástól kezdve a lézeres eljárásig.

A 3D-nyomtatás nem véletlenül olyan felkapott manapság. Lehetővé teszi részletes és komplex tárgyak létrehozását, amiket korábban nehéz vagy akár lehetetlen lett volna hagyományos módszerekkel elkészíteni. A technológia már nemcsak prototípusok készítésére szolgál, hanem számos területen is alkalmazzák, beleértve az egészségügyet, az építőipart és a gyártást is.

Fotó: etisoft.hu

Az okostechnológiák, mint például a digitalizált nyomtatási megoldások vagy az RFID-címkék, szintén egyre elterjedtebbek. Ez esetben például lehetőségünk van egy ilyen termék útját végigkövetni, a gyártástól egészen a végfelhasználásig. De a lézeres technológiákat is egyre szélesebb körben vetik be a gyakorlatban is, például irodai környezetben, ha nagyobb mennyiségeket kell kinyomtatni – méghozzá precízen és tiszta nyomatokkal.

Hogy nyomtatunk a jövőben?

A negyedik ipari forradalom a szemünk előtt zajlik – a szó szoros értelmében. A jövőben a nyomtatás terén a digitális technológiák, különösen az ipari 3D-nyomtatás és az okostechnológiák, egyre inkább meghatározó szerepet fognak játszani. A címkenyomtatás, a vonalkódnyomtatás, a transzferfólia-nyomtatás, a kartonnyomtatás és a digitális technikák – mint az ofszetnyomtatás, a 3D-nyomtatás és a lézeres technológiák – változtatják meg a világot, amiben ma élünk.

Innovatív nyomtatási technológiák az Etisoft jóvoltából!

Az Etisoft innovatív ipari nyomtatói a 21. századra lettek kitalálva. Amellett, hogy kiváló minőséget képviselnek és hosszú ideig működnek, az ügyfélközpontúság előtérbe helyezésével még inkább meg tudnak felelni a piac elvárásainak. Ha pedig változik a világ, az Etisoft csapata halad a korral, és folyamatosan fejlődik. Ami pedig az üzleti élet szereplőit és az ipari vállalatokat érinti, talán még soha nem volt ennyi lehetőség a nyomtatási technológiák terén – a biztonság, a hatékonyság és az innováció pedig garantált!

 

Etisoft 3d nyomtatási digitális technológia
Kapcsolódó cikkek