A Metropol eljutott az ügyvédhez, aki egy strómanszerződéssel segít Mártha Imrének, a fővárosi közműcégek csúcsvezetőjének elrejteni óriási vagyonát. 

A lap korábban azt írta, hogy nemrég egy stróman-szerződést juttattak el a Metropol szerkesztőségébe. A szerződés szerint a Lázár Housesban 26 százalék részesedést tulajdonoló dr. SZ.SZ.L. ügyvéd öt évre, egy meghatározott – nevetségesen alacsony – összegért opciós vételi jogot biztosít erre a tulajdonrészre Mártha Imrének, aki 1 690 000 forintért bármikor megvásárolhatja azt. Pontosabban visszavásárolhatja, hiszen a cégtörténet alapján éppen Mártha Imrétől, illetve közvetlen családtagjától vásárolta, azaz íratta a nevére az üzletrészt az ügyvéd stróman, így segítve eltüntetni egy hatalmas, milliárdokat érő vagyonrészt.

A szerződés több olyan részletet is tartalmaz, amely egyértelműen bizonyítja, hogy a budapesti közműholding csúcsvezetője a elrejtésére szolgáló klasszikus strómanszerződést kötött. Például kikötötték, hogy a stróman ügyvéd az 1 millió 690 ezres vételárnál nem követelhet többet a milliárdos vagyonért „még akkor sem, ha a társaság eredményes gazdálkodása folytán az üzletrész értéke gyarapodott”.

A szerződés emellett arra is kitér, hogy az ügyvéd házastársa aláírásával elismeri, hogy semmiféle igényt sem támaszthat a kiszervezett tulajdoni hányadra, Mártha Imre tehát még a stróman esetleges válása esetére is bebiztosította magát.

A lap szerint a 2 milliárdos villájának legfőbb tulajdonosa is ez a cég, amelynek tényleges ingatlanvagyonát legfeljebb megbecsülni lehet. A cég honlapja, a lazarhouses.hu a Metropol által megkérdezett szakértők szerint kamucéget sejtet, azon mindössze egy festményszerű kép látható.

Az elérhető cégiratok szerint legalább 30 nagy értékű ingatlan van a stróman mögé rejtett cég tulajdonában, több budapesti, nagyon értékes helyen fekvő lakás (ezekben a kerületekben a négyzetméterárak már messze 1 millió forint fölött járnak), egy ugyancsak értékes veszprémi ingatlan, több tucat vidéki ingatlan, köztük nagy számban vidéki italboltok is szerepelnek a cég nevén.

Budai Gyula a rendőrséghez fordult Mártha Imre gyanús, számos kérdést felvető szerződése miatt. A fideszes politikus csalást sejt a háttérben és azt, hogy megpróbálták elrejteni a hatóságok elől a fővárosi közműcég vezetőjének hatalmas ingatlanvagyonát  számolt be a Magyar Nemzet.