Több tucat Covid-19 elleni oltást vett fel állítólag egy magdeburgi férfi, hogy hamisított, de valódi oltóanyagszámmal ellátott Covid-igazolványokat adhasson el olyanoknak, akik nem akarják beoltatni magukat – közölte a rendőrség vasárnap.

A kelet-németországi férfi, akinek a nevét a német adatvédelmi szabályok miatt nem tették közzé, az előzetes vizsgálatok szerint hónapokon át szászországi oltóközpontokat járva akár 90 oltást is felvett, amíg a rendőrség április elején el nem kapta.

Fotó: Shutterstock

A gyanúsítottat nem tartóztatták le, oltási igazolványok jogosulatlan kiadása és közokirat-hamisítás miatt folyik ellene nyomozás.

A férfit a szászországi Eilenburg egy oltóközpontjában kapták el, ahol az előző napi után másnap is jelentkezett Covid-19 elleni oltásra. A rendőrség több üres oltási kártyát foglalt le, és megindították ellene a bűnügyi eljárást. Nem tudni még, hogy a nagyjából 90, különböző gyártmányú védőoltás milyen hatással volt a gyanúsított egészségére. Az elmúlt hónapokban a német rendőrség több razziát tartott oltási igazolványok hamisításával kapcsolatban.