Ezúttal elmaradt a vezető európai tőzsdeindexek átlagos teljesítményétől a BUX, amely 0,4 százalékkal, 43 208 pontra emelkedett. A frankfurti DAX és a francia CAC 40 ugyanis a pesti kereskedés befejeztekor 1,3 százalékkal járt előző napi záróértéke fölött, bár az is igaz, hogy a londoni FTSE 100 addig mindössze 0,3 százalékkal értékelődött fel. Az amerikai Dow Jones és S&P szintén pluszban kezdte a kereskedést, ám a Nasdaq nagyjából 1 százalékot bukott a nyitást követő első két órában. A hazai részvénypiac forgalma meghaladta a 13,7 milliárd forintot.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG


A hazai piacon az újabb északi-tengeri olajmezői értékesítéséről beszámoló Mol vitte a prímet újfent, hiszen részvényei több mint 2,7 százalékkal, 3156 forintig drágultak. Némi húzóerőt kifejtett a Magyar Telekom is napközben, hiszen jobbára a pozitív tartományban tartózkodtak a papírjai, ám késő délután leszálló ágba került és – csakúgy mint kedden - végül 390 forinton zárt.

Az OTP és a Richter részvényei lefelé vették az irányt. A bankrészvények kurzusa 0,3 százalékkal, 10 440 forintra csökkent, míg a Richter Gedeon nem kevesebb mint 1,3 százalékkal, 7020 forintig gyengült. A kisebb kapitalizációjú tőzsdei cégek közül az Alteo remekelt, hiszen 3,8 százalékos erősödéssel verte az egész mezőnyt. A magyar fizetőeszköz is jó formában volt. Este 370,7 forintot adtak egy euróért.