Több mint 3 százalékkal, 129 dollár fölé erősödtek szerdán napközben az amerikai T-Mobile US részvényei, miután a Deutsche Telekom érdekeltségébe tartozó, ám egyelőre még csupán kisebbségi részesedéssel kontrollált távközlési vállalat profitja a vártnál kevésbé csökkent az első negyedévben. 

5G tecnology advertisement at Deutsche Telekom boot during the international electronics and innovation fair IFA in Berlin on September 10, 2019. (Photo by Emmanuele Contini/NurPhoto) (Photo by Emmanuele Contini / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: EMMANUELE CONTINI / AFP

A szerdán tőzsdenyitás előtt közzétett gyorsjelentés szerint a részvényenkénti nettó nyereség az előző év azonos időszakában elért 74 centről ugyan 57 centre esett vissza, ám az elemzők csak 44 centre számítottak. A társaság bevételei 19,8 milliárd dollárról ezalatt 20,12 milliárd dollárra nőttek, mindössze 10 millió dollárral elmaradva az elemzői konszenzustól.

A T-Mobile azt is közölte, hogy előfizetőinek tábora 589 ezer felhasználóval bővült az előzetesen becsült 550 ezerrel szemben. A nagy versenytárs AT&T-hez egyébként 691 ezer új előfizető csatlakozott az év első három hónapjában, míg a Verizon Communications 36 ezer ügyfelet veszített. 

A T-Mobile US EBITDA-ja 10 százalékkal 6,5 milliárd dollárra emelkedett, elmaradva a piac 6,82 milliárd dolláros prognózisától.

A Wall Streeten arra számítanak, hogy a T-Mobile 2023-ban – de lehet, hogy még korábban – annyi szabad készpénzt termel, hogy megkezdheti saját részvényei vásárlását.

A kellemes meglepetést keltő eredmények nyomán a Deutsche Telekom papírjai is több mint 2 százalékkal, 17,5 euró fölé drágultak Frankfurtban.