A keddi tőzsdenapot még valamivel előző napi záróértéke felett indító BUX folyamatosan lefelé tartott, míg végül - az amerikai becsengetést követően villámgyorsan leforduló tengerentúli indexek hatására - 2,2 százalékos gyengüléssel, napi mélypontja közelében, 40 663 ponton zárt. A legfontosabb hazai tőzsdemutató ezúttal tehát alulteljesített az európai börzékhez képest, ám előző nap pont fordított volt a helyzet. A magyar részvénypiac forgalma meghaladta a 18 milliárd forintot.

opus global Gazdasági válság Tőzsdei grafikonok és diagramok - Pénzügyi és üzleti háttér Economic crisis - Stock market graphs and charts - Financial and business background
Fotó: Shutterstock

A blue chipek közül tetemes veszteséget szenvedett el az OTP és a Mol is. Míg a bankpapír több mint 9 milliárd forintos forgalomban 3,2 százalékkal, kereken 10 000 forintra esett, a Mol árfolyama 3,8 százalékkal, 2770 forintra zuhant. Messze jobban teljesített ugyanakkor a 6805 forinton stagnáló Richter, valamint az 1 százalékkal, 400 forintra dráguló Magyar Telekom.

A kisebb kapitalizációjú cégek részvényei közül a legnagyobb vesztes a közel 14 százalékot veszítő EHEP volt, de több mint 6 százalékot bukott az Enefi is. A másik oldalon 5 százalékkal, 1155 forintig izmosodott a Xtend piacán jegyzett Gloster, és 2,7 százalékkal feljebb jutott a parkettől 530 forinton búcsúzó Prémium kategóriás Duna House is. 

A hazai deviza kismértékben gyengült. Az euróért estefelé 380,5 forintot kellett adni.