Az orosz hadsereg használhatatlanná tett több ukrajnai vasútállomást, amelyet eddig arra használtak, hogy külföldi fegyverekkel lássák el az ukrán erőket – jelentette be szerdán az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szóvivője, Igor Konasenkov vezérőrnagy elmondta, hogy megsemmisítették a Pidbirzi, Lviv, Volóc, Timkove és Pjatihatki települések vasútállomásai közelében levő transzformátorállomásokat.

8165819 14.04.2022 A car destroyed by the shelling is seen near a liberated railway station in Mariupol, Donetsk People's Republic. Ilya Pitalev (Photo by Ilya Pitalev / Sputnik via AFP)
Fotó: ILYA PITALEV / Ilya Pitalev / Sputnik / AFP

Az elmúlt nap folyamán több száz csapást mértek ukrán katonai célpontokra, köztük támaszpontokra és lőszerraktárakra. 

Az orosz védelmi minisztérium állítása szerint ezekben a csapásokban több, mint 300 ukrán katonával végeztek. Az orosz rakétacsapásokkal ismét számos ukrán tüzérségi állást és légvédelmi rendszert iktattak ki. 

A tárca tájékoztatóján az is elhangzott, hogy a Fekete-tengeren egy orosz tengeralattjáróról két Kalibr cirkálórakétát lőttek ki ukrajnai szárazföldi célpontokra. A háborúban Oroszország először április végén jelezte, hogy tengeralattjáróról indított csapást Ukrajna ellen. Az orosz tárca szerdai közléseinek többségét független források nem erősítették meg.