Hírek

Kreml: Putyin csak egy "bizonyos dokumentum" véglegesítése céljából találkozna Zelenszkijjel

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő megjegyezte, hogy az ezzel kapcsolatos munkát meglehetősen régen felfüggesztették, és soha nem folytatták.

Vlagyimir Putyin orosz és Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök csak "egy bizonyos dokumentum" véglegesítése céljából tudna találkozni, a két fél azonban már régen felfüggesztette az ezzel kapcsolatos munkát – közölte szerdán Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Putyin és Zelenszkij csak egy bizonyos dokumentum véglegesítése céljából találkozhatna, az ezen való munkát azonban már meglehetősen régen felfüggesztették, és azóta sem folytatták

 – mondta Peszkov.

6421245 17.12.2020 Kremlin spokesman Dmitry Peskov attends an annual end-of-year news conference of Russian President Vladimir Putin, held online in a video conference mode, in Moscow, Russia. Grigory Sysoev / Sputnik (Photo by Grigory Sysoev / Sputnik / Sputnik via AFP)
Fotó: Grigory Sysoev / Sputnik via AFP

Arra a kérdésre, hogy Szergej Lavrov külügyminiszter június 8-i törökországi látogatása összefüggésben áll-e Moszkva, Kijev és az ENSZ esetleges isztambuli találkozójával, Peszkov megerősítette, hogy valóban van közvetett kapcsolat az események között – tudatta a TASZSZ orosz hírügynökség. Egyelőre azonban még mindig nincs tervben egy orosz, ukrán és ENSZ-delegáció közötti találkozó – hangsúlyozta.

Putyin esetleges törökországi látogatására vonatkozóan sincs egyelőre információ – tette hozzá Peszkov. Meghívás van, és az időpontról diplomáciai csatornákon keresztül állapodnak majd meg – mondta, de pontos dátumot nem közölt.

 

Vlagyimir Putyin Volodimir Zelenszkij
Kapcsolódó cikkek