Vasárnap észak felől az ország északkeleti felén (beleértve a főváros térségét is) ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható eső, zápor. Ezzel szemben délnyugaton többórás napsütés, száraz idő lesz. Általában 27 fok körül alakul a hőmérséklet, de a tartósan esős tájakon csak 20-25 fokot mérhetünk. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, olykor viharos. Megszűnik a hőség, mindenhol felfrissül a levegő. Hidegfronti hatás érvényesül. Az autósoknak az erős oldalszélre, és északkeleten a vizes útszakaszokra kell figyelniük.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhő-képződéssel. Esetleg az északkeleti tájakon és az Alpokalján fordulhat elő zápor, vagy zivatar. A hőmérséklet 30 fok körül alakul. Az északnyugati szél még gyakran lesz élénk.

Rain,Water,Drop,Falling,To,The,Floor,In,Heavy,Rain
Fotó: Shutterstock

Kedden gomolyfelhők zavarják az augusztusi napsütést, és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat a délutáni órákban. 29 és 35 fok köré melegszik a levegő, szinte országossá válik a hőség. Marad az élénk északnyugati légmozgás.

Szerdán és csütörtökön sok napsütésre, igazi strandidőre van kilátás. Nem lesz csapadék. A hőmérséklet tovább emelkedik: csütörtökön már 36-37 fokos forróság is lehet.

Pénteken eleinte sok napsütés várható, majd estétől északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok fordulnak elő. Ezzel együtt az északnyugati szél is megerősödik. 33-39 fokos maximumokkal tetőzhet a hőség.