Szombaton egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és nyugat, délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. A keleti tájakon délután várható csapadék, mely lehet heves zivatar, felhőszakadással, jégesővel. Az északnyugati szél egyre jobban megerősödik. Északnyugaton 23-29, máshol még 30-35 fok lesz.

Vasárnap észak felől az ország északkeleti felén (beleértve a főváros térségét is) ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és itt szórványosan várható eső, zápor. Ezzel szemben délnyugaton többórás napsütés, száraz idő lesz. Általában 27 fok körül alakul a hőmérséklet, de a tartósan esős tájakon csak 20-25 fokot mérhetünk. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, olykor viharos. Megszűnik a hőség, mindenhol felfrissül a levegő. Hidegfronti hatás érvényesül. Az autósoknak az erős oldalszélre, és északkeleten a vizes útszakaszokra kell figyelniük.

Field,And,Cloudy,Sky,Moving,Clouds
Fotó: Shutterstock

Hétfőn északkeleten reggelig még kialakulnak záporok, majd napos, gomolyfelhős idő várható. A nyugati tájakon elszórtan fordul elő zápor. Az északnyugati szél még gyakran lesz élénk. 25-31 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Kedden eleinte sok napsütésre van kilátás, majd északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan fordulnak elő zivatarok, záporok. 30-33 fokos kánikula lesz. Az északkeleti szél megélénkül.

Szerdán és csütörtökön túlnyomóan napos, száraz, igazi strandidő valószínű. Eső nem lesz. 30-37 fok közé melegszik a levegő, ismét lehet forróság.