Kedden a déli órákra megszűnnek a sűrű ködfoltok, kelet felől szakadozik a felhőzet. A Dunántúlon ugyanakkor egész nap maradhat a borult, párás idő. Főleg az utóbbi tájakon fordulhat elő szitálás is. Az északkeleti szél néha megélénkül. 5 fok körül alakul a hőmérséklet.

Misty,Foggy,Mountain,Landscape,With,Fir,Forest,And,Copyspace,In
Borús, esős napok várnak ránk a héten
Fotó: Roxana Bashyrova / Shutterstock

Szerdán az ország délnyugati felén borult időre számíthatunk gyenge esővel, szitálással, a hegyekben havas esővel. Az ország északkeleti felén ugyanakkor átmenetileg elvékonyodhat a felhőzet és kevés napsütés is lehet. Az északkeleti szél megélénkül, 5 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön változóan felhős időnk lesz, főleg az ország északkeleti felén, kétharmadán fátyolfelhők szűrte napsütéssel. Délnyugaton erősen felhős marad az ég. Estétől dél felől mindenhol beborul az ég. Reggel 0, délután +5, +6 fok körüli értékeket mérhetünk. Élénk marad az északkeleti szél.

Pénteken túlnyomóan borult, párás időre van kilátás többfelé szitálással, gyenge esővel, a hegyekben havas eső, hó is lehet. 1 és 6 fok között változik a hőmérséklet. Gyenge lesz a légmozgás.

Hétvégén erősen felhős, párás, foltokban ködös idő lesz. Szórványosan fordulhat elő mindkét nap szitálás, gyenge eső, a hegyekben továbbra is lehet vegyes halmazállapotú csapadék. Marad az 5-6 fokos maximum.