Hétfő reggelre sokfelé képződik köd, amely a déli órákra nagyrészt feloszlik, és változóan rétegfelhős idő várható, kevés napsütéssel. Nem lesz csapadék. 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. A délies szél mérsékelt marad.

Misty,Foggy,Mountain,Landscape,With,Fir,Forest,And,Copyspace,In
Fotó: Roxana Bashyrova / Shutterstock

Kedden a ködös reggelt követően déltől délnyugat felől egyre többfelé várható eső. A nap első felében északkeleten is előfordulhat szitálás, a hegyekben havas eső. +7 fok körül alakul a hőmérséklet. A keleti, majd az északkeleti szél megerősödik.

Szerdán erősen felhős, vagy borult lesz az ég; és szünetek mellett többfelé alakul ki újabb eső (hajnalban az Alpokalján havazás!). Az északnyugati szél több helyen lesz erős. 4 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön marad a borongós időjárás. A keleti, északkeleti területeken estig lehet további gyengülő eső, míg a Dunántúlon előbukkanhat rövid időszakokra a nap. Az északnyugati szél estig erős marad. 5–10 fok valószínű.

Pénteken a kevés reggeli ködfolt után nyugaton napos, keleten rétegfelhős időre van kilátás. Nem lesz csapadék. Reggel 2, délután 9 fok körül várható a maximum.

Szombaton párás, ködös lesz a reggel, majd napközben erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre több helyen ered el az eső. 4 és 9 fok között változik a hőmérséklet csúcsértéke.