Hétfőn a nap első felében erősen felhős, párás, foltokban ködös idő lesz; és elszórtan alakul ki eső, szitálás. A déli óráktól északnyugat felől átmenetileg egyre többfelé szakadozik fel a felhőzet, és előbukkan a nap. A délnyugati szél megélénkülhet, 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Felhő, cloud, cloudy, autumn
Fotó: Shutterstock

Kedd reggelre szinte mindenhol rétegfelhő, illetve köd képződik, amely egész nap kitarthat. Lesznek azonban (főleg délen) derűsebb tájak is. Ködszitálás előfordulhat. A hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul a felhőzettől függően. A délies szél csak néha élénkül meg.

Szerdán északon tartósan borult, párás idő lesz; míg a déli területeken felszakadozhat a ködfelhőzet, és kevés napsütés is lehet, 9–18 fok valószínű, a tartósan borult tájakon marad 10 fok alatt a maximum. Néhol megélénkül a déli szél.

Csütörtökön erősen felhős, délelőtt párás, foltokban ködös idő lesz. Délután északnyugat felől frontfelhőzet is érkezik, amelyből elszórtan eshet az eső. Az északnyugati szél megerősödik, 13-14 Celsius-fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken a Tiszántúlon kora délutánig lehet kisebb eső, szitálás, máshol napos, fátyolfelhős időre van kilátás. Mérséklődik a légmozgás, 10–15 fok valószínű.

A hétvégén változóan felhős idő várható, tartósabb ködfoltokkal, illetve rétegfelhővel. Számottevő csapadék nem valószínű. Délutánonként 12-13 fok körül alakul a hőmérséklet.