BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az üzbég elnök is jelen volt az OTP nagy napján

Shavkat Mirziyoyev is részt vett az ötödik legnagyobb üzbég bank privatizációjáról szóló szerződés aláírásán.

Shavkat Mirziyoyev üzbég köztársasági elnök jelenlétében írta alá Csányi Sándor OTP-elnök és Jamshid Khodjaev üzbég miniszterelnök-helyettes, befektetési és külkereskedelmi miniszter az Ipoteka Bank megvásárlásáról szóló szerződést – hívta fel a Világgazdaság figyelmét az OTP Bank.

OTP, Csányi Sándor, Ipoteka bank, Üzbegisztán
Shavkat Mirziyoyev üzbég elnök (középen) személyesen felügyelte a bankvásárlásról szóló szerződés aláírását. Fotó: OTP

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a héten újabb piacra lépett be hivatalosan is az OTP Bank, amely hétfőn jelentette be az ötödik legnagyobb üzbég hitelező, az Ipoteka Bank megvásárlását. Az üzbég bankszektorban – mérlegfőösszege alapján – 8,5 százalékos részesedéssel és mintegy 1,6 millió lakossági ügyféllel rendelkező pénzintézetet az Üzbég Köztársaság Pénzügyminisztériumától veszi át a vezető magyar hitelintézet.

A részvénycsomag 75 százalékát most, a fennmaradó 25 százalékot pedig három évvel az első tranzakció pénzügyi zárása után szerzi meg a magyar bank.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.