A szervezők, valamint a torna labdáját szállító Adidas német sportszergyártó cég vasárnapi közlése szerint a csoportkörben, majd az egyenes kieséses szakasz első két fordulójában használt al-Rihla, azaz Utazás névre keresztelt játékszert az elődöntők keddi kezdetétől az al-Hilm, vagyis Álom nevű labda váltja. Az utóbbit használják majd a jövő hét végi két helyosztón: a szombati bronzmeccsen és a vasárnapi döntőn is.

ar-Rajján, 2022. november 25.A walesi Aaron Ramsey (j) és az iráni Ehszan Hadzsi Szafi a katari labdarúgó-világbajnokság második fordulójában, a B csoportban játszott Wales-Irán mérkőzésen az ar-rajjáni Ahmad bin Ali Stadionban 2022. november 25-én
Fotó: Manu Fernández / MTI / AP

Az új labda mintázata és főbb stílusjegyei hasonlók az előzőhöz – miként egyedi technikai adottságai sem változtak –, a színei azonban alapjaiban mások. 

A korábbi fehér alapszínt az arany váltotta, míg a mintázatban már nem a kék a meghatározó, amely több színnel egészült ki, hanem a bordó és annak árnyalatai, valamint a piros és a fekete. A vb-n kedden Horvátország–Argentína-, szerdán Marokkó–Franciaország-elődöntőt rendeznek. Marokkó a torna meglepetéscsapata, Európa-szerte nagy ünnepléssel nyugtázták a szurkolók a továbbjutását, aminek volt, ahol rendőri intézkedés lett a vége.