Hétfőn a borult égből reggel csak a Dunántúlon, majd sokfelé várható kiadós mennyiségű (akár 20-40 mm) eső, záporeső. Eleinte a délkeleti, majd az északnyugati szél erősödik meg. Néhol viharos széllökések is lesznek. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Felhő, cloud, cloudy, autumn, csapadék, eső, ború
Borús ég és eső várható a hét elején
Fotó: Shutterstock

Kedden borult, párás marad az idő, csak estefelé csökken észak felől a felhőzet. Délutánig sokfelé várható újabb kiadós eső, majd délutántól a déli, délkeleti határszélre szorul vissza a csapadék. Az északnyugati szél viharossá fokozódik. 7 fok körül alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Szerdán kelet és északnyugat felől újra megnövekszik a felhőzet, záporeső is várható ezeken a tájakon. A középső országrészben lehet legtovább napos az idő. Mérséklődik a légmozgás. 4–9 fok várható.

Csütörtökön eleinte a borult égből többfelé valószínű eső (a hegyekben havas eső, hó), majd délután északnyugat felől csökken a felhőzet. 5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Pénteken és szombaton erősen felhős, párás időre van kilátás. Elszórtan fordul elő szitálás, gyenge eső. 5 és 10 fok között változik a csúcsérték.