Jó hangulatban telt a hétfői nap a BÉT-en, erősen zárt a pesti A BUX-index 45 832 ponton fejezte be a kereskedést, ami 0,91 százalékos erősödést jelent a kurzusban. Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: pozitív a nemzetközi befektetői hangulat, ez kedvező hatással volt a magyar tőzsdére is. 

BÉT BUX Budapesti Értéktőzsde tőzsdenyitás
Fotó: Szabó Gábor / BÉT

A vezető részvények mindegyike pozitívban zárta a napot. Az OTP árfolyama 1,11 százalékot növekedett, 10 895 forintos árra erősödve, 6,8 milliárd forintos forgalom mellett. A Richter papírjainak kurzusa 0,18 százalékot emelkedett, 8435 forintos szinten állt a kereskedés végeztével, forgalma 1,68 milliárd forint volt. 

A Mol részvényárfolyama 1,13 százalékos erősödésen ment keresztül, 2678 forinton zárt, 1,5 milliárdos forgalom mellett. Az árfolyam emelkedéséhez hozzájárult, hogy a társaság olajszállítási szerződést kötött a Janaf horvát olajvezeték-üzemeltető vállalattal – jelezte a szakértő. A Magyar Telekom kurzusa 1,41 százalékot tudott emelkedni, 360 forintos árfolyamon zárva. Forgalma 222 millió forint volt.

A nap főszereplője a 4iG volt, amely bejelentette a Vodafone Magyarországgal kapcsolatos akvizíciójának részleteit, erre pedig az árfolyama is reagált. A kurzus 3,62 százalékos erősödést produkált, közel 200 millió forintos forgalom mellett, záráskor 745 forinton állt meg az árfolyam.