Hétfőn az ország délnyugati felén a borult égből többfelé várható eső. Az ország északkeleti tájain ezzel szemben változóan felhős, napos időre számíthatunk, csapadék nélkül – közölte a Köpönyeg.hu. Az északkeleti szél megélénkül, 4 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Felhő, cloud, cloudy, autumn, csapadék, eső, ború, ősz
Felhős lesz a hétkezdés, több helyen eső is várható.
Fotó: Shutterstock

Kedden a délnyugati tájakon folytatódik az erősen felhős vagy borult idő, késő délutánig további, gyengülő esővel. Az ország északkeleti felén változóan felhős, napos idő várható csapadék nélkül. Az északkeleti szél élénk lesz, 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán, a ködfoltok feloszlása után rétegfelhős idő várható. Északkeleten lehet még eleinte napsütés. A késő délutáni óráktól szórványosan fordul elő szitálás. Reggel gyenge fagy valószínű, délután 1 és 6 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön az erősen felhős vagy borult égből szórványosan számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra (eső, havas eső, hószállingózás), 1 és 5 fok közötti maximumok várhatók. Az északi szél megélénkül.

Pénteken és szombaton általában sok lesz felettünk a felhőzet, de északkeleten lehetnek naposabb időszakok is. Elszórtan fordul elő hószállingózás, havas eső. Délutánonként 0, 3 fok valószínű.