Hétfőn reggel még lehet kevés napsütés, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az ország északkeleti felén elszórtan alakul ki vegyes csapadék. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg, 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet – írta meg a Köpönyeg.hu. 

Misty,Foggy,Mountain,Landscape,With,Fir,Forest,And,Copyspace,In
Hideg, szeles hétkezdet vár ránk, az eső is lecsaphat.
Fotó: Roxana Bashyrova / Shutterstock

Kedden a napsütés mellett felhőátvonulásokra számíthatunk elszórtan futó záporral, zivatarral. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik, 4-5 fok körül alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Szerdán északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordul elő vegyes csapadék: nagyrészt zápor, de északkeleten hózápor is előfordulhat. A nyugati szél délnyugatira fordul és kissé gyengül, 4 és 9 fok közé enyhül az idő.

Csütörtökön a nap első felében az erősen felhős égből szórványosan fordul elő záporeső. Délután – a viharossá fokozódó északnyugati szél hatására – csökken a felhőzet, főleg a Dunántúlon hosszabb időszakokra is előbukkan a nap, 7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken többórás napsütésre van kilátás, csak elvétve fordul elő zápor, hózápor. Az eleinte még erős északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. Reggel gyenge fagy, délután 3, 4 fok valószínű.

Szombaton erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható vegyes csapadék: eleinte hó, havas eső, majd eső. Délutánra 6 fok köré melegszik a levegő.