Új fejlemények láttak napvilágot a dollárbaloldal ügyében a nemzetbiztonsági bizottság mai ülésén – írta Facebook-oldalán Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője szerint a magyar választások befolyásolására több pénz érkezett külföldről, és egyre inkább tisztul a kép a hazai baloldali és liberális szereplőket illetően is. 

„Mivel a ma megismert jelentést 2052. december 31-ig szabályszerűen titkosították, és így a részletekről nem áll módomban tájékoztatást adni, ezért kezdeményeztem a minősítés feloldását. Remélem, hamarosan mindenki számára elérhető lesz a jelentés, hiszen az ország szuverenitását durván sértő, példátlan akcióról van szó, amelyről minden magyarnak joga van tudni” – jelentette be Kocsis.

Néhány hete derült ki, hogy jelentős mennyiségű SMS-t szétküldve próbálnak rémhíreket terjeszteni a magyar ügyfelek körében. Az üzenetekkel arra akarják rávenni az embereket, hogy a pénzüket, a megtakarításaikat minél előbb vegyék ki a pénzintézetekből. „Gyorsan bankból kivenni a pénzt, otthon széfben tartani, mert a gazemberek ellopják” – olvasható az SMS-ben. Az akció végrehajtói vélhetően egy újabb forint elleni támadást próbálnak meg előkészíteni. Kocsis Máté szerint ez is azt bizonyítja, hogy jól látható jelei vannak, hogy a következő időszakra a forint elleni támadást készítenek elő több irányból, amihez a külföldi megrendelők kérésére a hazai dollárbaloldal is kézzel fogható segítséget nyújt.