Pénteken a sok napsütést csak fátyolfelhők zavarják, melyekből sehol sem alakul ki csapadék. A nyugati szél néha megélénkül – írta a köpönyeg.hu, 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

20230208 Keszthely Jegesedik a Balaton, hattyúk és kacsák a jéghártyán a keszthelyi öbölben.Fotó: Pezzetta Umberto pu Zalai Hírlap  20230208 jegesedik a balaton, hattyúk és kacsák a jéghártyán a keszthelyi öbölben keszthely pezzetta umberto pu zalai hírlap
Jegesedik a Balaton Keszthelynél
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Szombaton északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de csapadék csak estétől fordulhat elő: gyenge eső, északkeleten hószállingózás formájában. A nyugati, majd az északnyugati szél megerősödik, 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap reggelig még előfordulhat gyenge csapadék, majd észak felől csökken a felhőzet. Az eleinte még erős északnyugati szél délutánra mérséklődik. Reggel 0, délután 7 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn változóan felhős időre számíthatunk, a Dunántúlon tartósabb rétegfelhőzettel. Nem lesz csapadék. Reggel mínusz 1, délután 6, 7 fok valószínű.

Kedden reggelre többfelé képződik rétegfelhőzet, északkeleten pedig sűrű köd, mely csak lassan oszlik fel. Az északnyugati szél megélénkül, 4 és 9 fok között várható a maximum.

Szerdán, a reggeli ködfoltok feloszlása után változóan felhős időnk lesz, akár többórás napsütéssel, 5 és 11 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.